More

    S-a dat startul Olimpiadei de Biologie la Satu Mare

    12991852_594890167335581_2105479445_o

    Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, prin Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și al Primăriei Municipiului Satu Mare, organizează în perioada 17-21 aprilie etapa națională a Olimpiadei de Biologie.

    Festivitatea de deschidere a avut loc ieri, începând cu ora 17.00, la Filarmonica ”Dinu Lipatti”. La etapa națională, care se va desfășura la Colegiul Național ”Mihai Eminescu, vor participa 234 de elevi din clasele a VII-a și IX-XII. Festivitatea de premiere va avea loc miercuri, începând cu ora 18.00, la Filarmonica ”Dinu Lipatti.”

    Festivitatea a început prin intonarea imnului național, după care oficialitățile județului şi ale municipiului au avut onoarea de a avea cuvântul de deschidere. Primul în luarea de cuvânt a fost inspectorul școlar general Călin Durla, care i-a prezentat pe cei prezenți și a mulțumit tuturor pentru participarea la festivitate și olimpiadă. Dat fiind faptul că municipiul Satu Mare are onoarea de a avea un primar medic, acesta a fost cel care a simțit cel mai bine semnificația acestei olimpiade. În luarea de cuvânt, de la începutul festivității, acesta și-a arătat bucuria cu privire la acest eveniment desfășurat în municipiul Satu Mare.

    ”Onorată asistență, dragi elevi, este o mare onoare pentru municipiul Satu Mare să găzduiască astăzi această olimpiadă națională de biologie. Eu sunt extrem de fericit pentru că în meseria mea de medic a trebuit să studiez foarte multă biologie. Medicina și biologia au o legătură strânsă. Pentru a ajunge un medic foarte bun trebuie să înveți extrem de multă biologie. Este un moment foarte important pentru mine și municipiul Satu Mare. Despre municipiul nostru vreau să vă spun câteva cuvinte. Este un oraș multietnic și multinațional. Are foarte multe povești și lucruri frumoase pe care dumneavoastră le veți vedea. Vă doresc mult succes și vreau să mulțumesc organizatorilor pentru acest moment foarte important în viața științifică a municipiului Satu Mare. Vă invit și cu alte ocazii în municipiul Satu Mare. Succes tuturor! ”, a spus primarul Coica Dorel.

    Ne bucurăm că municipiul Satu Mare are ocazia să găzduiască un asemenea eveniment important și frumos pentru societatea sătmăreană, iar participanților le dorim mult succes!

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE