More

    Să ne avem ca frații…

    micula-(2)

    Pentru prima dată în județul Satu Mare, ieri s-a sărbătorit la Micula Ziua bunei vecinătăți dintre România și Ucraina. La eveniment au participat, atât oficialități din România, cât și din Ucraina. De asemenea, au mai fost prezente și grupuri folclorice din ambele țări, împreună cu persoane care au prezentat produsele tradiționale locale.

    În deschidere a vorbit primarul comunei Micula, Ștefan Doboș, urmat de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, președintele Administrației de  Stat a regiunii Transcarpatia, Ghenadi Moskal, primvicepreședintele Consiliului Regional al Transcarpatiei și Borto Iosif președintele organizaței județene Satu Mare a Uniunii Ucrainenilor din România.

    ”Mi-aș dori din tot sufletul ca acest eveniment pe care îl organizăm astăzi să fie un început pe calea bunei colaborări”, a spus Adrian Ștef.

    Liuba Horvat, președintele Organizației Județene Satu Mare a Uniunii Ucrainenilor din România, s-a arătat extrem de încântată de eveniment și de faptul că, într-un final, s-a reușit această colaborare.

    “În județul Satu Mare se organizează pentru prima dată acest eveniment. Suntem foarte bucuroși pentru că președintele Consiliului Județean a reușit să facă lobby și să promoveze instituțiile județului Satu Mare dar și ucrainenii. Primele încercări de colaborare au început în urmă cu câțiva ani, astăzi sunt finalizate cu organizarea acestui eveniment, a  acestei zile de bună vecinătate”, a spus Liuba Horvat.

    La finalul discursurilor a avut loc semnarea Programului de acțiuni comune ale Administrației de Stat a regiunii Transcarpatia și ale Consiliului Județean Satu Mare, după care s-a desfășurat un program artistic la care au participat artiști precum: grupul vocal Mikuleanka, grupul Florile Tărnii, Petrică Mureșan, Ansamblul artistic de muzică ușoară și fanfare al Filarmonicii regiunii Transcarpatia.

    Masa cu bunătăți tradiționale a fost încheierea întregului eveniment.

    Ioana Simion

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE