More

    Condiţii mai ceva ca la oraș pentru copiii din Turţ

    Turt-(1)

    Liga Apărării Drepturilor Omului LADO Filiala Satu Mare a anunțat încheierea proiectului ”Centru de dialog multicultural pentru copii” finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România, componenta Justiție Socială, subcomponenta Dezvoltarea Comunităților Rurale Interetnice.

    Așadar, ieri, s-a organizat o întâlnire, în comuna Turț, la care a participat primarul comunei, managerul proiectului, angajații centrului, consilieri locali și o parte din părinții copiilor care participă la activitățile din cadrul centrului. În cadrul întâlnirii s-au prezentat realizările centrului și s-a discutat despre faptul că, pentru a putea continua, acesta are nevoie de susținere și sprijin.

    ”Suntem într-un moment de bilanț. Am încheiat un proiect frumos, de fapt finanțarea lui s-a terminat, activitățile continuă așa cum ne-am obligat prin contractul de finanțare. Continuarea nu este, însă, datorată obiligativității ci datorită faptului că, în cadrul proiectului, s-au petrecut lucruri extraordinar de frumoase, care dorim să continue. Nimic nu este prea mult atunci când este vorba de fericirea, bucuria și dezvoltarea personală a copiilor noștri”, a declarat Olimpia Neagu, managerul proiectului.

    Proiectul s-a bucurat, de la început, de sprijinul primăriei, și se bucură în continuare. Managerul proiectului, dar și angajații centrului mărturisesc faptul că Ioan Ciupac, primarul comunei Turț, este un om deosebit, care s-a implicat mereu în dezvoltarea și susținerea proiectului. Acesta promite că, în continuare, o va face.

    ”Am ajuns la finalitatea acestui proiect. Mă bucură extrem de mult faptul că, împreună cu managerul proiectului, am reușit să implementăm și să derulăm acest proiect timp de 26 de luni. În cadrul centrului, copiii și-au manifestat dorința de a găsi alte preocupări decât cele cotidiene din cadrul școlii. Împreună cu cei de la Consiliul local am sprijinit acest proiect de la început. Spațiul în care se desfășoară toate activitățile a fost renovat și pus la dispoziție, astfel satisfăcând nevoile pentru care el a fost propus”, a spus Ioan Ciupac, primarul comunei Turț.

    Reamintim faptul că proiectul s-a adresat problemei marginalizării copiilor de etnie romă din mediul rural, promovând dialogul intercultural în rândul copiilor din comunele Turț, Batarci, Porumbești și Gherța Mică, județul Satu Mare, timp de 26 de luni.

    De asemenea, prin proiect s-a creat un Centru multicultural de activități artistice (dans modern, balet, majorete) și tehnice (racheto, aero-, navo- și automodelism) dedicat copiilor de minim 5 ani de diferite etnii (română, maghiară și romă). Centrul este frecventat de un număr de 52 de fetițe, pentru activitățile artistice, și 30 de băieți pentru activitățile de modelism.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE