More


  “Cartierele” de romi, spaima șoferilor

  - Advertisement -

  Un fenomen cel puțin bizar începe să ia amploare în cartierele locuite preponderent de romi, cum este și cel din Tășnad. Avem informații că unii dintre ei își bagă copiii la înaintare astfel încât să fie loviți pe trecerea de pietoni, ca mai apoi să stoarcă de bani pe șoferul aparent vinovat. Dacă nu se ajunge la o înțelegere, atunci șoferul vinovat este la un pas să fie linșat de întreaga comunitate de romi.
  O șoferiță a pățit pe pielea ei acest lucru. La finele acestei săptămâni aceasta ar fi lovit pe trecere un copil de 12 ani. Nu știm dacă a fost un gest iresponsabil al unui adult de a-l trimite pe copil să sară în fața mașinii, sau a fost pur și simplu un accident. Cert este că, chiar și după apariția forțelor de ordine în zonă (polițiști și jandarmi) femeie aparent vinovată de producerea acciendului a fost la un pas să fie linșată de țiganii din cartier.
  Surpinzător sau nu, forțele de ordine s-au rezumat doar la a face scut uman în jurul mașinii șoferiței, deși la cum stăteau lucrurile s-ar fi impus o intervenție în forță.
  Nu se poate să ajungem ca șoferii să circule cu teamă prin zona cartierelor populate cu romi de frica să nu lovească un copil care aleargă bezmetic pe drum, sau să nu lovească un adult care nu se sinchisește să se dea jos de carosabil, de frică ca mai apoi va fi linșat de către țigani. Din păcate, ce s-a întâmplat la Tășnad nu este un caz singular. Practic, în toate accidetele produse în cartierele de romi se întâmplă același scenariu. Toată comunitate se adună să îl tragă la răspundere, într-un mod violent, pe șofer.
  Și toate astea se întâmplă și din vina autorităților, care nu intervin energic atunci când este nevoie de o astfel de intervenție. Este doar o chestiune de timp până ce un om va muri în aceste condiții, linșat de către țigani, dacă autoritățile nu pun piciorul în prag acum.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare