More


  Propunere pertinentă

  - Advertisement -

  Un grup de navetiști transfrontalieri fac autorităților române și maghiare, o propunere cât se poate de pertinentă. Ei propun caîn orele de maximă activitate, adică între orele 6.00 și 9.00, dimineața, respectiv 16.00 și 18.00 seara să fie deschisă un sens de trecere, pe fiecare parte a frontierei, dedicată doar lor, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea.
  Această idee vine în urma faptului că, odată înăsprite controalele la frontiera dintre România și Ungaria,la Petea se formează cozi. Uneori, navetiștii transfrontalieri, fie că vorbim de români care muncesc în Ungaria, fie de maghiari care muncesc în România, sunt nevoiți să stea la cozi infernale, uneori câte o oră, pentru a trece frontieră. Asta pe când, controlul navetiștilor este foarte rapid, iar transversarea s-ar face mult mai repoede, dacă nu ar trebui să stea la rând cu ceilalți cetățeni care tranzitează Vama Petea.
  Pentru a evita statul la cozi, unii navetiști transfrontalieri sunt nevoiți să își lase câte o mașină de o parte și de alta a frontierei, trecând pe jos punctul vamal.
  Ei sunt de părere că înființarea unei linii dedicată doar navetiștilor transfrontalieri ar da mai puține bătăi de cap atât polițiștilor de frontieră români sau vameșilor maghiari, cât și navetișrilor însăși. Așteptăm reacția autprităților române și maghiare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img