Marți s-a desfășurat simularea examenului de Evaluare Națională pentru clasa a VIII-a, proba scrisă la Matematică, ceea ce a adus o realitate dureroasă. Circa 300 dintre candidați nu s-au prezentat la simulare, asta cel puțin în județul Satu Mare. Asta în timp ce polițiștii culegeau chiulangii de prin baruri.
”La nivelul județului Satu Mare, la această probă au fost implicate 92 de unități școlare: 3051 de elevi înscriși; 2746 elevi prezenți (90.00 %)”, se arată în informarea Inspectoratului Școlar.
Desigur, a fost vorba doar despre o simulare a unui examen foarte important pentru copiii de clasa a VIII-a. Dar chiar și așa, trebuia o prezență mai mare. Cui nu-i pasă de cei 300 de copii care au lipsit de la acest examen: Părinților? Copiilor? Profesorilor? Unde erau cei 300 când se desfășura această simulare? Ce se întâmplă cu acești copii dacă nu se prezintă nici la examenele reale de evaluare? Se pierd pe drum încă din clasa a VIII-a? Trebuie să ne îngrijoreze pe toți acest aspect, nu de alta , dar ei sunt cei care vor plăti pensiile celor care acum sunt activi! Ei? Care ei?…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here