More

    Ofertă extrem de slabă pe piața muncii din Sălaj

    În industria confecțiilor și în servicii, cele mai căutate meserii

    Conform datelor oficiale ale Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Sălaj, agenții economici sălăjeni oferă, în această perioadă, celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă doar 58 de posturi vacante. Dintre acestea, doar două posturi sunt destinate persoanelor cu studii superioare, restul de 56 fiind pentru cei care au studii medii sau profesionale.

    Potrivit AJOFM Sălaj, cele mai multe posturi vacante – 35 – sunt disponibile în domeniul prestărilor de servicii, oferta fiind pentru muncitor necalificat, medic veterinar, inginer zootehnist, tehnician veterinar, mecanic utilaj şi desenator tehnic.

    În industria confecţiilor sunt disponibile 20 de posturi, angajatorii având nevoie de muncitori necalificați şi cusător piese din piele şi înlocuitori. În domeniul turismului este nevoie de un agent de turism, în industria alimentară se caută un barman, iar în industra lemnului se caută un strungar universal.

    Sălăjenii sau șomerii care sunt în căutarea unui loc de muncă pot afla mai multe detalii privind locurile de muncă disponibile de la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE