More  ONOARE. Sătmăreanul Gheorghe Cârciu, distins cu o nouă Cruce Episcoală

  - Advertisement -
  S𝒆𝒄𝒓𝒆𝒕𝒂𝒓𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒔𝒕𝒂𝒕 din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, sătmăreanul 𝑮𝒉𝒆𝒐𝒓𝒈𝒉𝒆 𝑪𝒂̂𝒓𝒄𝒊𝒖, a participat marți, 21 noiembrie, 𝒍𝒂 𝒉𝒓𝒂𝒎𝒖𝒍 𝑪𝒂𝒕𝒆𝒅𝒓𝒂𝒍𝒆𝒊 𝑬𝒑𝒊𝒔𝒄𝒐𝒑𝒂𝒍𝒆 ”𝑰𝒏𝒕𝒓𝒂𝒓𝒆𝒂 𝑴𝒂𝒊𝒄𝒊𝒊 𝑫𝒐𝒎𝒏𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒊̂𝒏 𝑩𝒊𝒔𝒆𝒓𝒊𝒄𝒂̆” 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒅𝒓𝒊𝒅. Cu această ocazie, pentru binefacerile sale și pentru ajutorul dat românilor din Spania, Gheorghe Cârciu a fost distins de Preasfințitul Timotei Lauran, al Episcopiei Ortodoxe Române din Spania și Portugalia cu crucea episcopală. 
  “În mijlocul românilor din Regatul Spaniei, împreună cu Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și cu Preasfințitul Timotei Lauran, al Episcopiei Ortodoxe Române din Spania și Portugalia, însoțit de Preasfințitul Teofil de Iberia, Arhiereu Vicar, am sărbătorit, la sfârșitul săptămânii, hramul Catedralei Episcopale <<Intrarea Maicii Domnului în Biserică>>.
  Am fost profund onorat și îi sunt recunoscător PS Timotei pentru onoarea de a primi <<Crucea Episcopală>>, cea mai înaltă distincție pentru mireni a Episcopiei. Îmi umple inima de bucurie”, a declarat demnitarul DRP.
  Reamintim faptul că sătmăreanul Gheorghe Cârciu a mai primit Crucea Episcolaă și din partea Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei în urma vizitei sale din data de 10 nioeimbrie.
  ”Mulțumesc din suflet Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei pentru invitația de a participa la binecuvântarea spațiului de slujire al Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Nichita Romanul”, din Roma.
  Noul complex parohial a fost achiziționat cu sprijinul DRP și va fi de acum înainte în mod permanent casa spirituală a românilor din această zonă a Europei, păstorită de Preacucernicul Părinte Consilier Cristian Țuțuroi. De asemenea, el va fi și școală pentru comunitate, centru social și de promovare a tradițiilor românești.
  A fost un moment emoționat pentru că mărturiile credincioșilor au fost copleșitoare. Enoriașii erau nevoiți să strângă de fiecare dată obiectele de cult după săvârșirea slujbei și să facă eforturi financiare mari pentru a ține în chirie spațiul, doar pentru a avea un loc al lor unde să se roage.
  Cu umilință și recunoștință doresc să îmi exprim sincerele mulțumiri pentru onoarea de a-mi fi acordată Crucea Episcopală, cea mai înaltă distincție pentru mireni”, spunea la acea dată Gheorghe Cârciu.


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts