More

    Polițiștii sălăjeni stau foarte prost la dotările cu autoturisme

    Conform bilanțului întocmit pe anul trecut, parcul auto al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj are doar 136 de mijloace de transport, faţă de necesarul de 286 prevăzut. 
    De asemenea, în ultimul an, din cauza uzurii fizice şi morale avansate, a folosirii intensive, precum şi a vechimii mari în serviciu, 5 autospeciale au fost retrase în vederea întocmirii formalităţilor de scoatere din funcţiune, valorificare, transfer fără plată şi casare. Tot în anul 2013 au fost reparate 153 de autospeciale, din care 145 în atelierul propriu al unităţii, iar 8 în cadrul unităţilor specializate ale agenţilor economici de profil.
    Potrivit datelor IPJ Sălaj, structurile de ordine publică folosesc 70 de autoturisme, poliţia rutieră 11, celelalte structuri operative 29, structurile suport 10, iar unităţile asigurate logistic 12. Pentru acestea s-a asigurat carburantul necesar, respectiv 120.032 litri de benzină şi 37.230 litri de motorină, neconstatându-se depăşiri ale normelor de consum în cursul anului 2013.

    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE