More

    Controale încrucișate la toate spitalele din Sălaj

    1
    Toate unităţile spitaliceşti din judeţul Sălaj vor fi controlate, din nou, de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj. Conform celor afirmate de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, de această dată, vor avea loc controale încrucişate.
    „Până în 15 februarie se vor stabili planurile, echipele de inspectori şi data exactă la care vor fi demarate controalele. Dorim, cu alte cuvinte, să avem obiectivitate, dorim să ducem inspectori de la Iaşi la Cluj, de la Cluj la Bucureşti, de la Constanţa la Craiova şi aşa mai departe, astfel încât să ştim că aceste controale au fost efectuate cu toată obiectivitatea posibilă”, a precizat ministrul.
    El a mai spus că în perioada 1 aprilie – 31 mai vor avea loc acţiuni de recontrol pentru a verifica condiţiile igienico-sanitare şi modalitatea respectării măsurilor dispuse, iar la sfârşitul fiecărei luni, toate direcţiile de sănătate vor transmite Ministerului Sănătăţii rapoarte intermediare ale acţiunilor de control.
    Printre obiectivele acestor controale se numără: verificarea respectării normelor privind asigurarea condiţiilor igienico-sanitare, verificarea blocului alimentar, precum şi verificarea normelor de supraveghere, de prevenire şi control a infecţiilor nozocomiale.
    Decizia demarării unor asemenea controale a fost luată în urma „numeroaselor exemple apărute în mass-media referitoare la condiţiile igienico-sanitare precare din unele unităţi sanitare”. Primii vizaţi de eventualele sancţiuni, dacă vor fi găsite nereguli, sunt managerii de spitale. Controalele se vor încheia în 31 mai, iar rezultatele vor fi făcute publice abia la sfârşitul lunii iunie.

    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE