More

    Regiunea de Nord-Vest va beneficia de un elicopter SMURD

    El va fi „parcat” la Zalău

    Regiunea de Nord-Vest va beneficia de un elicopter special, dotat pentru misiuni de salvare şi asistenţă medicală. Potrivit unei Hotărârii de Guvern, postată pe site-ul Ministerului Sănătăţii, elicopterul ar putea să opereze dn urbea de sub Meseș, Zalău.


    Conform HG, elicopterul fabricat în anul 2013, având o valoare de inventar de circa 33.653.000 de lei, a fost trecut din administrarea Ministerului Sănătăţii în cea a Inspectoratului General de Aviaţie, aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, şi a fost alocat punctului aeromedical ce urmează să fie înfiinţat la Zalău. Proiectul a fost susţinut inclusiv de Raed Arafat, devenit secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).
    Autorităţile sălăjene nu au primit, deocamdată, niciun document oficial care să confirme faptul că elicopterul a fost repartizat Zalăului, iar proiectul de Hotărăre de Guvern nu a fost încă aprobat.
    „Deocamdată nu am primit niciun document oficial care să ateste sau să certifice faptul că Zalăului i s-a repartizat un elicopter SMURD. Într-adevăr, după cum a declarat şi secretarul de stat Raed Arafat, Sălajul este avantajat din punct de vedere geografic, fiind situat în centrul regiunii de Nord-Vest. Este nevoie însă de o locaţie pentru aterizare, pentru construirea unui hangar etc. Momentam aşteptăm înştiinţarea oficială”, a explicat Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE