More

    Mondialu’ din fața televizorului…

    Am vrut să scriu azi despre atmosfera din jurul stadioanelor și de cum văd suporterii europeni Mondialul Carioca. Doar că amicul Sorin Hobana m-a întors din drum cu comentariul de la meciul Franța-Honduras. Ori cât de calm să fi fost și tot ridica omul din fotoliu.Am căutat chiar să butonez la vecinii unguri doar că…ghinion televiziunea maghiară transmite doar pentru Ungaria. Normal din cauza drepturilor TV. Așa că în ritmul lui monoton , altfel excelentul comentator de extrafotbal, Hobana a scos perlă după perlă. ”Şi-acum Matuidi face 3-0” (trec 10 secunde, fotbaliştii nu se bucură). “Să revedem reuşita… Nu, nu, nu este gol!” De fapt mingea lovise plasa laterală! Alta: “Şi acum… NO GOAL! Nu este gol! Asta înseamnă că… E gol, e gol, e gol!”. Greu cu tehnica cea nouă! Sau: “După această partidă, urmează Argentina – Bosnia, de la ora 22:00… Mă scuzaţi, de la ora 01:00. Am comentat partida Japoniei de azi-noapte şi am pierdut noţiunea timpului”.

    Pentru meciul următor să nu uităm să-i trimitem omului un lighean cu apă rece în care să-și vâre picioarele.Ca să-l țină treaz. Altfel o să ne vină nouă să ne băgăm picioarele-n telecomandă și să apăsăm pe ”mute”.

    ”Suntem tratați mai rău ca-n Nigeria. Brazilienii de rând te înjură non-stop, la stadion la intrare se împing ca oile.Nu au un minim bun simț. Parcă-s invidioși pe noi suporterii europeni. În rest prețuri rezonabile la bere și mâncare dar greu de găsit camere la hotel”. Ăsta e Mondialul pe care mi l-a povestit prietenul meu spaniol ce trăiește de ceva vreme în Brazilia. Și nu erau vorbe aruncate la supărare după Van-Del 5-1!

    Florin Mureşan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE