More

    Mondialu’ din fața televizorului…

    Recunosc că am evadat din fața televizorului de la meciul Italia-Costa Rica ca să văd prestația, de altfel superbă, a orchestrei Filarmonicii din Satu Mare. Sincer nu mi-a părut rău că l-am dat pe Balotelli pe Brahms doar că stau și mă întreb dacă nu e cazul să ne gândim la o finală de vis Costa Rica –Chile? Sincer cum sună ?!

    Cum Balotelli, arogant, anunța că așteaptă un sărut din partea reginei dacă Italia bate Costa Rica, acum după ce macaronarii lui s-au făcut de râs cu Pirații din Caraibe ce să- i facă Regina Elisabeta? Să-i taie moțu, capu ori să-l trimită-n exil pe o insulă a Regatului… Oricum presa italiană e destul de cuminte după umilința de aseară. ”Am pierdut dar cu un egal cu Uruguay mergem mai departe” scrie Gazzetta.it. Corect, doar că după dezastrul cu nava de croazieră Costa Concordia a venit acum un alt pocinog pentru Italia, Costa Rica! Și ”cizma” e pe jumătate scufundată iar căpitanul…

    Să vedem ce avem până acum. Spania, Anglia vin acasă, Portugalia nu se simte nici ea prea bine, Grecia e un soi de zeul somnului la Mondial. Bine măcar că au jucat de la 1 noaptea și meciul lor cu Japonia a fost mai tare ca un somnifer cu barbiturice. Adică nu rezistai mai mult de 3 minute să nu te ia cu somn.
    Cine salvează Europa? Germania, Olanda sau poate Franța care aseară le-au dat cu terenu-n cap elvețienilor. În rest, americanii se simt minunat la ei acasă și deocamdată Chile, Argentina, Columbia, Costa Rica și bineînțeles Brazilia visează cu ochii deschiși la titlu! Cu remarca simplă că brazilienii sunt împinși de la spate și mai au și un culoar favorabil spre finală. Cu condiția doar ca Olanda să piardă cu Chile și să termine pe 2 în grupă.

    Hai să închidem săptămâna cu niște vorbe de duh marcă înregistrată TVR. “Centrare în careu şi vine un luft ca la manual al lui Bony ” . Cum o fi luftu de manual bre nea Mihoc? “Cine a avut inspiraţia să parieze un euro că Chile se califică din grupă a făcut avere”. Emil Hossu Longin într-un moment în care se crede la Biziday în locul lui Moise Guran. Doar că…1,67 era cota înaintea turneului pentru pariul “Chile se califică de pe locul 2 în grupă”. Cu 1 euro miză ai fi obţinut un profit de aproximativ 3 lei! Mamă ce avere făceam cu 3 lei! Puneam mai puțin de o juma de litru de motorină-n rezervor!

    S-avem un week-end plăcut…cu distracție de Zilele Județului și dedicație de la 3 Sud Est. Amintirile pentru spanioli, englezi , italieni…

    Florin Mureşan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE