More

    Argentina bate greu, Bosnia eliminată, Germania egal cu Ghana

    Argentina-Iran 1-0
    Simplu, Messi!

    Iranienii ar fi meritat un punct în fața unei echipe neinspirate și ieșite din formă, departe de așteptările unor specialiști care au văzut-o printre favoritele competiției, dar Messi a marcat un gol splendid în minutul 90+1 și a calificat echipa sa în optimile de finală.
    Cum era de așteptat, meciul a avut o echipă (Argentina) care a stat aproape tot timpul în terenul celeilalte (Iran), care s-a apărat aglomerat, creând densitate în careul propriu și în fața acestuia. Când puțină lume se mai aștepta, Messi, aproape inexistent în acest meci, a croșetat în fața apărării iraniene și a șutat la colțul lung, fără speranțe pentru Haghighi: 1-0 (90+1). Argentina, fără să strălucească merge în optimi, Bosnia vine acasă iar Nigeria are prima șansă în fața Iranului în a termina pe locul doi.

    Germania-Ghana 2-2
    Meci superb, rezultat echitabil

    Partida a avut o repriză secundă de excepție, cu două goluri marcate de fiecare parte, Mario Goetze (51) și Miroslav Klose (71) pentru Germania, iar Andre Ayew (54) şi Asamoah Gyan (63) pentru Ghana. Forțată de eșecul cu SUA, echipa Ghanei a abordat cu multă încredere partida cu Germania. Intențiile africanilor s-au făcut simțite încă din minutul 7, când Gyan a reluat pe lângă poartă, din marginea careului mic. Cele două formații au alternat acțiunile ofensive, dar fără a risca prea mult, germanii nefiind obligați după victoria cu Portugalia (4-0), în timp ce ”Black Stars” nu au dorit să fie surprinși de contrele letale ale echipei antrenate de Joachim Loew. Echipa africană păstrează șanse de calificare, dar acestea sunt destul de mici după acest egal, însă este obligată să câștige ultimul meci, cu Portugalia, în care nu-l va avea pe Muntari (suspendat), și să spere la un rezultat favorabil în celelalte partide. Germania este cu un pas în optimile de finală după acest rezultat de egalitate, calificarea fiind practic o formalitate. Klose a devenit unul dintre cei trei jucători care au marcat la patru Cupe Mondiale, alături de Pele și compatriotul său Uwe Seeler. Frații Jerome Boateng și Kevin-Prince Boateng au fost adversari doar în prima repriză, după ce s-au mai aflat față în față și la ediția trecută a Cupei Mondiale. Un moment neplăcut pentru organizatori s-a petrecut în minutul 53, când un suporter a pătruns pe teren, fără a comite vreun act de violență. Celălalt meci din grupă a avut loc noaptea trecută, între SUA și Portugalia, la Manaus.

    Bosnia-Nigeria 0-1
    Încă o dezamăgire, Bosnia!

    Selecţionata Bosniei-Herţegovina a fost eliminată de la Cupa Mondială, după ce a fost învinsă, sâmbătă, la Cuiaba, cu scorul de 1-0 (0-0), de reprezentativa Nigeriei, în etapa a doua a grupei F a competiţiei. Unicul gol al meciului a fost marcat de Odemwingie, în minutul 29. În minutul 21, Dzeko a marcat, însă golul nu a fost validat, pe motiv de ofsaid. Confrom reluărilor, jucătorul bosniac se afla în poziţie regulamentară. Încă o eroare a arbitrilor la acest Mondial. Decisivă din păcate pentru ex-iugoslavi. Într-o grupă în care Argentina este deja calificată în optimi, Nigeria are prima șansă de a trece de grupe. Bosnia la prima prezență la un Mondial părăsește competiția, din păcate, pe ușa din dos, generația lui Dzeko irosind o șansă imensă de a reuși un rezultat important la un turneu final.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE