More

    Mondialu’ din fața televizorului…

     Nu știu sincer cu ce să încep…Cu ”Mondialu” pe care l-am avut noi sâmbătă dimineața la Satu Mare ori cu cel din Brazilia în care Messi ne-a arătat iar de ce e cel mai bun fotbalist de pe planetă. Hai s-o luăm de dimineață de pe maidan… Am trăit cu-adevărat un mic Mondial la turneul organizat în stradă pentru copiii de 8 ani din Sătmar. Iar ideea de a readuce bucuria jocului în stradă , cu teren trasat ca pe vremea noastră cu creta ( atunci era și cu cărămida) și cu miză simbolică și premii egale pentru toți s-a dovedit a fi extraordinară. Părinți gălăgioși, galerii, bunici grijulii și pe asfalt dăruire totală. Am văzut niște copii minunați și am reținut un nume de Mondial. Funkenhauser Ștefan. Nu e coleg cu Klose, Muller ori Goetze. E un copil de la…Kinder Carei care a impresionat și care la 8 ani a arătat calități deosebite. De departe lider de generație în județ. Cu muncă și cu niște antrenori și părinți echilibrați care să-i netezească viitorul cu siguranță că peste ani careianul Funkenhauser va fi chiar o mare vedetă. De ce nu chiar la un Mondial. Felicitări organizatorilor, Consiliului Județean, DJTS și antrenorilor acestor copii. Nastai, Csenteri, Fabian, Țuțuraș, Raț, Iuhas…

    Și acum înapoi în Brazilia. Europa e pusă la colț vara asta. Bosnia mea , o altă dezamăgire. N-am apucat să văd niciun meci de a lor dar ce să mai zici de Dzeko &co după ce te bate Nigeria. Germania? Noroc că Ghana n-are disciplină tactică , altfel nemții luau vreo cinci. Oricum am văzut cea mai frumoasă repriză secundă de până acum.

    Despre Messi? Genial, scurt. Argentina o ia pas cu pas, nu e încântătoare dar se arată a fi greu de bătut.
    Era să uit, șefu de la TVR sport a comis-o din nou. Emil Hossu Longin a validat el golul de 6-2 al lui Benzema. Noroc că au dat ăia grafica și a apărut 5-2 pe ecran că altfel adormeam cu 6-2 în gând. ” Explicaţia din partea lui Hossu-Longin a venit după terminarea partidei pe pagina sa de facebook: “Îmi pare rău, au fost doar 5. L-au afişat şi pe monitoarele de la stadion. A fost prea frumos şi m-a vrăjit! Scuze!” OK , le acceptăm.

    Și la final încă una bună de pe facebook: ” La Campionatul Mondial din Brazilia începe Germania-Ghana, în care se înfruntă frații Kevin-Prince Boateng (Ghana) și Jerome Boateng (Germania). La Bercea Mondialu nostru continuă meciul fraților Mircea și Traian!” Pe mâine.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE