More

    Brazilia – Chile şi Olanda – Mexic, primele întâlniri din optimi

    brazilia

    A doua grupă a Campionatului Mondial din Brazilia care și-a încheiat jocurile a fost grupa A, din care s-au calificat mai departe țara gazdă Brazilia și Mexic.

    Astfel, se știu două partide din cadrul optimilor de finală: *sâmbătă, 28 iunie, la Belo Horizonte: Brazilia – Chile, respectiv duminică, 29 iunie, la Fortaleza: Olanda– Mexic.

    Mexic a rămas pe poziția secundă a grupei, după ce a învins 3-1 (0-0) în întâlnirea decisivă cu Croația (mexicanii au avut un penalty clar neacordat în min. 63, la hențul lui Srna), gol reușit de R. Marquez (72), Guardado (75) şi J. Hernandez (82), respectiv Perisic (87, primul gol primit de portarul Ochoa la acest turneu), iar Brazilia a depășit Camerun, deja eliminată, cu 4-1 (2-1), goluri Neymar (17, 34), Fred (49), Fernandinho (84), respectiv Matip (26).

    Clasament: 1. Brazilia 7 (7-2), 2. Mexic 7 (4-1), 3. Croația 4 (6-6), 4. Camerun 0 (1-9).

    Croaţia nu a mai trecut de grupe la Cupa Mondială din 1998, când ajungea până în semifinalele turneului din Franţa, la prima sa participare, iar apoi şi-a adjudecat bronzul.

    Mexicul s-a calificat în optimi la ultimele sale cinci Cupe Mondiale, dar nu a ajuns în sferturi decât la ediţia din 1986. Pentru ”El Tri”era suficient şi un egal pentru a merge mai departe, în timp ce croaţii erau obligaţi să câştige.CROAŢIA - MEXIC şi Camerun – Brazilia

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE