More

    Şapte jucători camerunezi, investigaţi pentru blat în faza grupelor

    1

    În urma rezultatelor dezastruoase înregistrate de Camerun în Grupa A de la Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia, dar şi a unor evenimente suspecte petrecute pe parcursul partidelor, federaţia din ţara africană a luat decizia de a investiga prestaţia jucătorilor sub acuzaţia de ”fraudă”, informează BBC.

    Federalii camerunezi suspectează nu mai puţin de şapte jucători, numiţi ”mere stricate”, care ar fi „trântit“ partidele de la turneul final! Meciul care a stârnit cele mai mari suspiciuni este confruntarea contra Croaţiei, meci pierdut cu un neverosimil 0-4. În acea partidă, europenii au deschis rapid scorul prin Olic în minutul 11, dar punctul de cotitură al disputei a fost eliminarea din minutul 40 a lui Alex Song. În repriza a doua, croaţii au mai marcat de trei ori.

    Tot scandalul din Camerun a plecat de la acuzaţiile formulate Wilson Raj Perumal, în ziarul german Der Spiegel. Wilson Raj Perumal, un aranjor de pariuri cunoscut şi condamnat deja pentru acest gen de practici în Singapore, a mărturisit că i se pare cel puţin suspect modul în care Song a făcut tot posibilul pentru a lua acel cartonaş roşu.

    Ghana şi Nigeria, alte echipe suspecte

    ”Recentele acuzaţii de fraudă în legătură cu cele trei meciuri ale Camerunului la Campionatul Mondial, în special meciul contra Croaţiei, precum şi existenţa a <<şapte mere stricate>> în naţionala noastră nu reflectă principiile şi valorile promovate de administraţia noastră. Dorim să informăm suporterii că deja investigăm aceste caz, în ciuda faptului că nu am primit nicio notificare sau avertisment din partea FIFA”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Cameruneze de Fotbal.

    Camerunezii au pierdut toate cele trei meciuri din Grupa A a Campionatului Mondial: 0-1 cu Mexic, 0-4 cu Croaţia şi 1-4 cu Brazilia. “Leii neîmblânziţi“ au fost cea mai slabă reprezentativă africană la acest turneu al Mondialelor, plecând acasă fără niciun punct şi cu golaveraj 1-9.

    Echipele de pe Continentul Negru sunt, de ani buni, suspecţii de serviciu ai competiţiilor internaţionale. S-a dovedit deja că Ghana a trucat pentru mafia pariurilor meciul cu Brazilia la Mondialul din 2006, din Germania. Înaintea competiţiei din Brazilia, ziarişti englezi sub acoperire au negociat cu agentul nigerian Henry Chukwuma Okoroji „anumite evenimente“ care urmau să aibă loc la Mondiale. Agentul FIFA, neştiind că este înregistrat, l-a chemat la întâlnire pe tânărul internaţional Ogenyi Onazi (21 de ani), care a şi jucat, de altfel, în meciurile Nigeriei la competiţie. Okoroji garanta, contra sumei de 50.000 de euro, acordarea unui cartonaş galben într-un anumit moment, iar pentru suma de 100.000 de euro promitea şi „apariţia“ unui penalty la momentul oportun.

    Nigeria a ieşit în evidenţă înaintea Mondialului şi prin amicalul cu Scoţia (scor 2-2), când portarul Ejide şi-a înscris un autogol absolut bizar.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE