More

    Mondialu’ din fața televizorului…

     Ne place sau nu, Germania merge în semifinale iar în gând ne revine iar Gary Lineker, golgheterul Angliei și al Mondialului din ‘86. Acesta a scos perla cu ”fotbalul e un joc între două echipe și în care la final mereu câștigă Germania!”. Declarația a venit, cred, după semifinala din ‘90 în care Germania a învins Anglia la penalty-uri după un meci controlat clar de trupa lui Gascoigne. Apoi nemții luau titlu după finala cu Argentina.

    Cam asta s-a întâmplat și aseară când istoria s-a repetat și Germania a eliminat Franța, trebuie să recunoaștem fără prea mari emoții. N-a fost de fel un meci spectaculos. Cu Benzema excelent blocat, fără Ribery accidentat și cu Nasri lăsat acasă de Deschamps (de ce oare?) francezii le-au pus ceva probleme adversarilor abia în ultimul sfert de oră… Dar a părut doar un mic atac cu pietre în fața unei coloane de blindate. Ce să-i faci lui Lowe dacă acesta își permite să înceapă meciul fără Goetze sau Schurle. Iar Podolski e rezervă de lux. Au apărut cum era de așteptat și glume legate de Franța și Germania. Deși cu Germania nu e prea bine de glumit hai să dăm măcar două poante… ”E 4 iulie şi Franţa iar are nevoie de America pentru a câştiga.” și ”Franţa ia cu asalt Germania. Nu cred că există vreo situaţie în istorie când s-a întâmplat asta cu succes”. Bun așa…

    În seara asta vom cunoaște ultimele două semifinaliste. Olanda pare mare favorită în fața piraților din Costa Rica. Numai că nu mi prea vine să spun că e meci de 1 solist după după ce le-au făcut costaricanii englezilor, uruguayenilor, italienilor și amicilor noștri greci. Mai e și Messi vs Hazard… Punem de o semifinală a vecinilor din Benelux? Pe o bere belgiană… poate pierde Argentina lui Messi șansa imensă de a repeta povestea din ‘86 scrisă cu mâna lui Dumnezeu de Maradona & co? În ‘86 Argentina bătea Belgia în semifinale cu 2-0 cu o dublă a lui Maradona… Parcă prea seamănă mondialele astea din 86 și 2014… Am avut și atunci Germania-Franța, Argentina – Belgia iar finala ar putea fi iar Argentina-Germania! Ar putea fi…Pe luni!

    PS. Azi avem și noi miniMondialul de la AJF. Se anunță o ședință interesantă despre care povestim. Promit.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE