More

    Germania sau Argentina?

    ar

    Reprezentativele Germaniei si Argentinei, la fel ca si in 1986 si 1990, se vor intalni in finala Cupei Mondiale, duminica, pe arena Maracana, din Rio de Janeiro.

    Argentina s-a calificat in finala dupa ce a trecut de Olanda, scor 4-2, la loviturile de departajare, iar Germania a invins Brazilia, scor 7-1.

    Reprezentativa Argentinei a ajuns in finala Cupei Mondiale dupa 24 de ani, dupa finala pierduta in 1990, in fata Germaniei lui Lothar Matthäus.

    In 1986, Argentina a invins Germania, in finala, scor 3-2. De atunci, argentinienii nu au mai castigat in fata Germaniei la un Campionat Mondial, nemtii eliminandu-i in sferturi in 2006 si 2010.

    Meciul pentru titlu se va juca pe 13 iulie, la Rio de Janeiro, de la ora 23.00. Finala mica a fost programata o zi mai devreme, la Brasilia, de la ora 23.00. Ambele intalniri vor fi transmise in direct de TVR1.

    Cancelarul şi preşedintele Germaniei, Angela Merkel şi Joachim Gauck, vor asista la finala Cupei Mondiale de la Rio de Janeiro, a anunţat, miercuri, biroul de presă al preşedinţiei.” Preşedintele Joachim Gauck şi cancelarul Angela Merkel se vor deplasa în Brazilia în perioada 12-14 iulie. Ei vor asista la finala Cupei Mondiale de la Rio de Janeiro, care va avea loc duminică”, se arată în comunicatul preşedinţiei Germaniei. Germania joacă duminică pentru un al patrulea titlu mondial, după cele din 1954, 1974 şi 1990.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE