More

    Mondialu’ din fața televizorului…

    as

     Finala de la Rio și pacea mondială. Cam așa s-ar putea vorbi despre meciul care va pune față-n față Argentina și Germania și-i va aduce în aceeași lojă pe Vladimir Putin și Angela Merkel. Veți spune, ce caută Putin la meci mai ales că mama Rusia a plecat acasă după faza grupelor.

    Ei bine, Vladimir a anunțat încă după prima săptămână de Mondial că va veni la marea finală din simplul motiv că următorul turneu final se va juca la el acasă. Că Putin în 2018 va fi prim ministru ori președinte chiar contează mai puțin.

    Consilierul de la Kremlin nu a indicat subiectele pe care președintele Putin ar putea să le abordeze cu Angela Merkel în contextul în care diplomația germană este foarte implicată în rezolvarea crizei ucrainene. La ceremonia de închidere a CM 2014, președinta Braziliei, Dilma Rousseff, va preda ștafeta organizării viitorului campionat din 2018 omologului său rus Vladimir Putin. Bun ne-am liniștit… Ca să vezi că rezolvă fotbalul ce nu rezolvă diplomațiile sau, mai rău, armele!

    Legat de semifinale nu mai insist. Prima, Brazilia-Germania a fost de Cascadorii râsului, a doua Olanda-Argentina de Cascadorii plânsului. Așa slab a fost meciul că i-au adormit până și vigilența și inspirația lui Van Gaal. Până la urmă vom avea finala ca-n 1986, Mondialul care a semănat leit cu cel de acum. Și ca cea din 1990. Prima a câștigat-o Maradona, a doua a luat-o Brehme&co. Apucăm însă și mâine să mai vorbim de meci.

    O finală 100% Adidas iar Nike în finala mică sau duelul Papilor ! Până acum demisionarul Papă Ratzinger și actualul Papă Francisc s-au rugat eficient pentru naționalele lor. Să vedem în finală ce fum iese de la Vatican. “Alb-albastru” sau “roșu-galben-negru”!!! Pe mâine!

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE