More

    Mondialu’ din fața televizorului…

    8

    Gata. S-a terminat. Germania e campioana lumii, Messi balonul de aur, Neuer mănușa de aur sau cum s-o numi trofeul și Goetze, peștișorul de aur a lui Lowe.


    Până la urmă nemții au câștigat meritat trofeul și cred că nu mai are rost să revenim la argumentele lor. La disciplină, muncă, investiții, luptă, sacrificiu. Brazilienii au crezut că doar talentul ajunge și s-au înșelat. Nici măcar Messi de unul singur n-a putut strica mecanismul nemțesc.
    Sigur că Argentina a ratat trei ocazii imense, că Germania a avut doar o bară, că Neuer putea fi sancționat cu penalty la ieșirea nebună din poartă… Se pot găsi argumente și pro Argentina. Plusul de valoare arătat de rezervele Schurle și Goetze a făcut diferența în prelungiri. Am mai spus-o și mă repet pentru ultima oară, când ai rezerve ca Goetze și Schurle nu ai cum pierde trofeul! Și o bulină mare roșie pentru Goetze. Puștiul ăsta a făcut un gest uriaș la festivitatea de premiere. A fluturat într-una un tricou cu numărul 21. Al cui era? Al prietenului cel mai bun, Reus. Cel care a ratat din cauza unei accidentări turneul final, și a privit ca și noi Mondialul din fața televizorului. Jos pălăria!
    Ajungem și la Balonul de Aur primit de Messi… Discutabilă alegerea FIFA. Cu siguranță era un Robben mult mai îndreptățit să preia trofeul. Dar marketingul a învins iar. E ca la școala românească. E prins premiantul clasei cu lecția neînvățată și cu tema nefăcută dar profesorul îi dă tot 10 pentru că… știm noi că ești foarte bun chiar dacă azi ești din alt film.
    Ne luăm rămas bun de la Brazilia, de la Mondial și de la această rubrică.
    Ne întoarcem la ale noastre probleme românești și dacă om fi sănătoși ne reîntîlnim peste patru ani. Sperăm la Moscova și nu în fața televizorului. Apropos… am găsit și o metodă sigură de a ne califica la următorul Mondial. Facem o cerere de alipire la Rusia și-l punem pe Piți selecționer peste noua ”zbornaia”.
    PS. Mulțumesc pentru mesajele pozitive venite de la dvs. în această lună de Mondial. Semnez, cu stimă Florin Mureșan.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE