More


  Noi avertismente pentru Antonescu

  - Advertisement -

  Recent, sociologul Vasile Dâncu a atras public atenţia că scăderea vizibilă în sondaje a lui Crin Antonescu creează dificultăţi pentru PSD, care ar putea lua decizia desemnării unui alt candidat la preşedinţie. Avertismentele la adresa prezidenţiabilului USL nu sunt singulare. După cunoscutul sociolog clujean, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu atrăgea atenţia, la rândul său, asupra declinului în sondaje a PNL şi a liderului liberal. El apreciază că Antonescu poate candida şi câştiga funcţia de preşedinte al României numai cu ajutorul PSD. Totodată, fostul premier liberal a lăsat să se înţeleagă că, pe cont propriu, un astfel de demers ar fi sortit eşecului.
  În opinia lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru ca PNL şi liderul său să poată creşte în sondaje este obligatorie structurarea unei “agende” riguroase a partiduluicare să vizeze existenţa şi evoluţia formaţiunii politice în faţa propriului electorat. Iar acest proiect să nu se suprapună, să fie diferit de cel prezidenţial. În acest context s-a concretizat reproşul că în ultima perioadă energiile PNL s-au concentrat aproape exclusiv pe proiectul candidaturii prezidenţiale, în timp ce temele de interes major pentru electoratul propriu şi pentru cetăţenii României, economice şi sociale, au rămas în plan secund.

  Ceea ce se reflectă acum în scăderea din sondaje şi explică nemulţumirile sesizabile în partid, atât la nivel central, cât şi în teritoriu.
  Pe de altă parte, este cunoscut faptul că fostul premier nu a fost întru totul străin de ideea de a candida la funcţia de preşedinte al României. Şi nici în prezent nu declară ferm nici că îşi doreşte dar nici că nu îşi doreşte funcţia prezidenţială în eventualitatea, considerată puţin probabilă pe această temă, a unui Congres al PNL care să decidă în acest sens. Totuşi, Călin Popescu Tăriceanu a precizat, contrazicându-se parţial, că se va implica în campania pentru prezidenţiale a lui Crin Antonescu în măsura în care va constata că programul prezidenţial se suprapune cu obiectivele majore pe care PNL şi USL le au. Şi, în acest sens, a repetat că proiectul prin care Crin Antonescu va candida la prezidenţiale cu sprijinul PSD este singurul prin care acesta poate deveni preşedinte al României.
  Nu este lipsită de interes precizarea că actualul şef al Guvernului, Victor Ponta, a avut numai cuvinte de laudă faţă de punctele de vedere exprimate de Călin Popescu Tăriceanu, subliniindu-i calităţile umane şi experienţa pozitivă dimpreună cu faptul că, în timpul când acesta a fost prim-ministru, România a mers într-o direcţie bună.

  Voicu D. Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img