More


  Primăria Satu Mare ţine cu dinţii de Apaserv

  - Advertisement -

  coica

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, ţine cu dinţii de pachetul majoritar de acţiuni al S.C. Apaserv S.A., dorit de Consiliul Judeţean. Edilul şef sătmărean a precizat că nu se arată dispus să renunţe “la averea sătmărenilor”, în condiţiile în care societatea a fost înfiinţată de către administraţia locală. Mai mult, primarul Coica a îndemnat Consiliul Judeţean să îşi înfiinţeze propria societate, subliniind faptul că “Apaserv este o firmă cu profit care poate face faţă oricărei concurenţe”. Totuşi, primarul Coica nu a exclus un eventual referendum local prin intermediul căruia sătmărenii să îşi exprime poziţia în această situaţie.

  Pentru a-şi întări poziţia, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a ţinut să le prezinte jurnaliştilor actuala structură a acţionariatului, precum şi aportul de capital pe care l-a realizat fiecare acţionar în parte. Conform aceleiaşi surse, capitalul social al Apaserv este de 6.900.340 lei, din care municipiul Satu Mare deţine 93,94%, în timp ce Consiliul Judeţean deţine în prezent 0,7%. Edilul şef sătmărean a declarat că nu se arată dispus să renunţe la controlul operatorului regional. “În municipiu conduce primarul, Consiliul Local. N-au ştiut până acum, să ştie de acum înainte. Pentru ca cei de la Consiliul Judeţean să aibă 51% din acţiuni au nevoie de 13.229.265 lei. Asta înseamnă să vrem şi noi, în contextul în care Consiliul Judeţean are aport de capital 50.000 lei. Apaserv a fost înfiinţat de Primărie, sunt investiţiile cetăţenilor din municipiul Satu Mare. Apaserv este regia noastră, a tuturor din municipiu, este o firmă care produce bani. Cum credeţi că eu aş înstrăina averea municipiului? (…) Dacă doresc să-şi facă o companie de apă sunt liberi s-o facă, Apaservul suportă orice concurenţă. Dacă vor firma lor s-o administreze au foarte multe posibilităţi, să-şi facă firma lor privată, să administreze toate comunele cu firma lor privată, apă au de unde să ia, că este suficientă“, a declarat Dorel Coica.
  Totuşi, primarul Dorel Coica nu a exclu ideea unui referendum local, după care a revenit asupra acesteia, precizând că Apaserv nu poate ceda pachetul majoritar din cauza unui angajament asumat în urma contractării unui credit din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare