More

  Senatorul Marian, prins din nou cu minciuna

  valer

  Prins în jocuri din ce în ce mai murdare, senatorul independent Marian Valer începe mai nou să se încurce în acuzaţiile sale. Un exemplu clar în acest sens îl constituie acuzaţiile privind aşa-zisa deturnare a fondurilor pentru reabilitarea Aeroportului Satu Mare. În primă fază, numitul Marian Valer i-a acuzat pe vicepremierul Liviu Dragnea, fostul ministru Ovidiu Silaghi, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, şi pe vicepreşedintele Mircea Govor că lucrările de reabilitare a Aeroportului, în valoare de 54 milioane euro, urmau să fie atribuite unor firme clientelare. Însă imediat după ce DNA a cerut începerea urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, senatorul independent Marian Valer a dat-o cotită, afirmând că lucrările urmau să fie dirijate spre firma Romstrade, patronată de Iordache.

  Acuzaţii de clientelism pline de tembelism
  În autodenunţul depus cu surle şi trâmbiţe la DNA privind aşa-zisa fraudare a referendumului pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, senatorul independent Marian Valer a lansat acuzaţia că lucrările de reabilitare a Aeroportului Satu Mare urmau să fie atribuite unor firme clientelare. “Menţionez că în perioada respectivă secretarul general Liviu Dragnea a discutat cu numiţii Silaghi Ovidiu, Ştef Mihai Adrian şi Govor Mircea Vasile să fie transferată, prin hotărâre de Guvern, suma de 54 milioane de euro alocată pentru reabilitarea Aeroportului Baia Mare, pentru reabilitarea Aeroportului Satu Mare, urmând ca lucrările aferente să fie atribuite unor firme clientelare”, a susţinut numitul Marian Valer în autodenunţul său. Legat de firmele clientelare enumerate în autodenunţul respectiv nu se pomenea absolut nimic despre firma Romstrade.

  Romstrade, inclusă peste noapte în ecuaţie
  Peste mai puţin de o lună, senatorul Marian a întors-o ca la Ploieşti. După ce DNA a cerut începerea urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, numitul Marian Valer, ajuns din pură întâmplare senator al României, schimbă brusc firma către care ar fi urmat să fie dirijate lucrările de reabilitare. “În cursul lunii iunie 2012, cu ocazia instalării cumnatului Adrian Ştef în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, când ministrul Ovidiu Silaghi şi secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, prezenţi la eveniment, au discutat despre transferarea pentru reabilitarea Aeroportului Satu Mare a sumei de 54 de milioane de euro ce fusese alocată iniţial pentru reabilitarea Aeroportului Baia Mare, fapt realizat anul trecut, a fost pronunţată şi denumirea firmei Romstrade, lăsându-se să se înţeleagă că lucrarea ar putea fi direcţionată spre aceasta”, susţine numitul Marian Valer în declaraţia de presă intitulată “Trecutul şi prezentul penal al ex-ministrului Ovidiu Silaghi”, din data de 21 august 2013.

  Minciuna are picioare foarte scurte
  În concluzie, senatorul independent Marian Valer minte cu neruşinare în acuzaţiile sale. Obsedat de dorinţa de răzbunare, acesta lansează acuzaţii mincinoase în funcţie de evoluţia evenimentelor, dovedindu-şi astfel rea-credinţa. Este bătător la ochi modul în care senatorul Marian încearcă să-l lege pe controversatul om de afaceri Nelu Iordache, aflat de nouă luni în arest, de adversarii săi personali. Însă nu poate fi exclusă nici varianta ca, din cauza afecţiunilor la creier, numitul Marian Valer să fi uitat ce a declarat cu nicio lună în urmă.
  În orice caz, felul în care jonglează cu acuzaţiile ar trebui să constituie un mare semn de întrebare pentru procurorii DNA. Un individ serios, în deplinătatea facultăţilor mintale, nu îşi schimbă declaraţiile de la o zi la alta, în funcţie de evoluţia evenimentelor. Iar senatorul independent Marian Valer este departe de a fi un om serios. De-a lungul anilor, lansarea pe piaţă a unor acuzaţii mincinoase, care se doresc a fi de-a dreptul explozive, a devenit un mod de operare pentru numitul Marian Valer, obişnuit cu astfel de manevre de pe vremea când a fost procuror comunist şi apoi director şantajist de gazetă.
  La ce reputaţie de doi lei are şi la câte denunţuri aberante a formulat în ultimele trei luni, procurorii DNA nici măcar nu ar trebui să-şi piardă vremea cu un asemenea individ precum Marian Valer. Faptul că a fost incompatibil în toată perioada în care a frecat degeaba menta în Senat, timp de aproape cinci ani, arată multe despre caracterul acestui personaj, autointitulat justiţiarul României, care mai are şi tupeul să spere că va redeveni procuror.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE