More


  Bani negri pentru zile negre

  =

  calinesti

  Încă senatorul Marian Valer şi-a făcut o serie de calcule şi a descins săptămâna trecută, mai exact sâmbătă, 14 septembrie, la Călineşti-Oaş. Scopul: strângerea de fonduri de la democrat-liberalii din comună, în schimbul cărora Marian Valer, prin valetul Bledea Mihai, se angajau să îl facă praf pe primarul comunei Călineşti-Oaş, Gheorghe Copil. Lucru care s-a şi întâmplat, de altfel, în ultimul număr al clandestinului “săptămânal – bilunar” pe care îl coordonează prin Bledea Mihai. Cum după faptă vine şi răsplata, democrat-liberalii din Călineşti-Oaş trebuie să sară cu banii. Oficial, aceştia nu prea au de unde, căci toate afacerile lor sunt pe pierdere, potrivit documentelor contabile. Dar cum aceştia se lăfăie în lux, nu putem concluziona decât că lucrează la negru, existând suspiciuni că s-ar practica cu mare succes evaziunea fiscală. De altfel, surse din interiorul Organizaţiei Comunale Călineşti-Oaş a PDL susţin că afaceriştii portocalii nu se prea sinchisesc să muncească legal, neavând autorizaţii de construcţie pentru diferite obiective, ca să nu mai vorbim de autorizaţii de funcţionare. Curat-murdar, ar putea spune autorităţile statului!

  Peştele de la cap se-mpute
  Preşedintele Organizaţiei Comunale Călineşti-Oaş a Partidului Democrat Liberal, Ion Pulbere, este un om de afaceri nu foarte prosper, dacă e să ne luăm după documentele contabile. Liderul democrat-liberalilor din Călineşti-Oaş deţine firma SC Profi Instal Pulbere, care are ca profil de activitate lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat. Potrivit bilanţului pe anul 2012, cu doar şapte angajaţi, societatea a reuşit să aibă o cifră de afaceri netă de 913.865 lei, din care venituri totale de 913.867 lei, dar şi cheltuieli pe măsură: 915.402 lei. Cu alte cuvinte, firma a înregistrat o pierdere de 1.535 lei.
  Mai mult decât atât, societatea SC Pulbere Impex SRL a fost dizolvată cu lichidare, adică radiată, în 14 aprilie 2003. În aceste condiţii ne întrebăm de unde deţine resurse de afaceri omul de afaceri pentru a-i satisface pretenţiile financiare ale senatorului nimănui. Surse democrat-liberale din Călineşti-Oaş susţin că societatea pe care o controlează ar munci la negru. O ipoteză de luat în calcul în condiţiile în care deşi nu are nicio altă sursă de venit omul de afaceri îşi permită să facă donaţii destul de consistente.

  Un viceprimar pe pierdere
  Nici viceprimarul democrat-liberal al comunei Călineşti-Oaş, Dinu Vasile Birtoc, nu se poate lăuda că îi merge mai bine. Cel puţin nu în acte. Aşa se face că firma SC Birtoc Lechinţa Construcţii SRL este o societate înregistrată în data de 17 mai 2011 şi are ca profil de activitate “Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”. Societatea are o cifră de afaceri netă de 1.170 lei, cheltuieli totale de 9.737 lei şi este pe pierdere. Mai exact, a înregistrat o pierdere de 8.567 lei. Având în vedere aceste realităţi financiare, cuplul Marian Valer – Bledea Mihai nu s-a orientat prea bine, căci viceprimarul Birtoc nu are de unde să le satisfacă eventualele pretenţii financiare.

  Săracii portocalii bogaţi
  Un alt mare democrat-liberal din Călineşti-Oaş este Marinel Ciora, fericitul deţinător al firmei SC Mario Alex SRL, o societate care este tot pe pierdere, dacă e să luăm în considerare bilanţul de activitate pe anul trecut. Astfel, firma, care are drept profil de activitate transporturi terestre de călători, a avut anul trecut o cifră de afaceri netă de 552.364 lei, din care venituri totale de 559.892 lei şi cheltuieli totale de 723.712 lei. Ceea ce înseamnă că societatea a înregistrat o pierdere de 163.820 lei.
  Democrat-liberalul Vasile Bota este un alt afacerist pe pierdere. Societatea SC Agroindsim SRL, care are ca şi profil de activitate “lucrări de construcţii a proiectelor utilitare pentru fluide”, are o cifră de afaceri netă de    34.358 lei, venituri totale de 41.087 lei, cheltuieli totale de 168.206 lei, de unde rezultă o pierdere de toată frumuseţea: 127.119 lei.
  Un alt democrat-liberal de frunte, şi anume Fanea Iacob, este la pământ din punct de vedere financiar. De exemplu, SC Faget Serv Com SRL, care se ocupă cu “închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”, adică cu închirierea şi subînchirierea sălilor de nunţi, are venituri totale de 10.025 lei, cheltuieli totale de 33.633 lei, şi o pierdere de toată frumuseţea: 23.608 lei. Cu toate acestea, surse din interiorul PDL Călineşti-Oaş susţin că o mare parte din activităţile economice sunt derulate în subteran. Mai mult, anumite obiective nu deţin nici măcar autorizaţii de construcţie, ca să nu mai vorbim de autorizaţii de funcţionare.

  Un singur PDL-ist pe plus
  În tot acest carusel al pierderilor financiare, există un singur democrat-liberal fericit. Cel puţin în acte. Este vorba despre Nelu Cordoş, care deţine firma SC Poga Seb SRL, al cărei profil de activitate este efectuarea de lucrări de pregătire a terenului. Conform bilanţului pe anul 2012, firma are o cifră de afaceri netă în valoare de 545.186 lei, din care venituri totale de 546.220 lei şi cheltuieli totale de 429.288 lei, ceea ce înseamnă că are un profit de 106.045 lei. Şi asta cu doar cinci angajaţi. De altfel, şi aici oamenii din zonă susţin că ar exista suspiciuni de evaziune fiscală.

  Un mare semn de întrebare
  Având în vedere că din şase democrat-liberali din Călineşti-Oaş care au răspuns ordinelor senatorului nimănui Marian Valer doar unul singur are afaceri profitabile. Restul de cinci democrat-liberali au pierderi consistente pe societăţile comerciale pe care le coordonează. În asemenea condiţii ne întrebăm de unde deţin mijloace băneşti. Dacă e să luăm de bune afirmaţiile unor democrat-liberali din Călineşti-Oaş, există indicii clare că majoritatea societăţilor lucrează la negru. De altfel, ultimele controale au reliefat o serie de probleme la unele societăţi, care s-ar fi lăsat cu sancţiuni. Poate nişte controale mai serioase ar putea găsi răspunsuri clare la aceste întrebări.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img