More


  Indivizi beţi şi fără permise prinşi la volan

  =

  politie

  La finele săptămânii trecute, poliţiştii Biroului Rutier au constatat comiterea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Concret, duminică noaptea, după ora 01.00, Anton S., de 24 de ani, a fost depistat conducând autoturismul în municipiul Satu Mare având o concentraţie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferului i-au fost recoltate şi probe biologice pentru stabilirea îmbibaţiei de alcool din sânge, pe numele lui întocmindu-se dosar penal pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală.
  Băuturi alcoolice au consumat înainte de a urca la volan şi doi şoferi de 33 şi 34 de ani, din Satu Mare, valoarea concentraţiilor alcoolice plasându-se sub limita de la care fapta devine infracţiune. În consecinţă, în cazul acestor conducători auto a fost dispusă măsura suspendării exercitării dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.
  Tot duminică, în intervalul 19.00 – 22.00, poliţiştii Biroului Rutier au acţionat în zona centrală a municipiului Satu Mare pentru disciplinarea şi responsabilizarea conducătorilor auto cu privire la respectarea normelor rutiere. În acest context a fost sancţionat un şofer de 23 de ani, din Turulung, care, în Piaţa Libertăţii, efectua întoarceri bruşte, manevre prin derapare şi accelera ori frâna brusc. Tânărul a fost amendat cu 500 de lei. Un alt şofer, de 41 de ani, din Botiz, transporta persoane în regim taxi fără a deţine atestat profesional. Mai mult, conducătorul auto a folosit în mod abuziv mijloacele de avertizare sonoră şi a transportat pasagerii în picioare, pe geamurile laterale ale autoturismului. Şoferului i-a fost aplicată o amendă de 960 lei, iar pasagerii, un bărbat de 28 de ani şi o tânără de 23 de ani, au fost sancţionaţi cu amenzi în cuantum de 200 de lei, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.
  Duminică, în cadrul acţiunilor de control şi supraveghere a traficului, poliţiştii sătmăreni au surprins un bărbat care a comis infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Este cazul unui bărbat de 36 de ani, din judeţul Bihor, care a condus un moped pe DJ 196 C, în localitatea Sanislău, deşi nu deţinea permis de conducere. Acesta a fost depistat în cadrul unor acţiuni rutiere derulate de poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Petreşti în cooperare cu poliţiştii de frontieră din Carei. Ferenc K. este anchetat acum de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img