Pompierii sălăjeni vor deveni specialiști în acordarea primului ajutor4
Toți pompierii din fiecare unitate de pompieri a județului Sălaj vor urma cursuri de pregătire pentru a putea acorda îngijiri medicale victimelor, până la sosirea ambulanței. Aceste cursuri de specializare au loc la Centrul de pregătire din Oradea, în luna ianuarie fiind instruiți un număr de cinci pompieri sălăjeni.
Potrivit ISU ”Porolissum” Sălaj, în intervențiile pe care pompierii le desfășoară, stingerea incendiilor și descarcerare, de cele mai multe ori se întâlnesc și victime. Drept urmare, pompierii trebuie să fie instruiți pentru a le acorda primul ajutor până la venirea ambulanței. Cei mai buni la cursurile de paramedici vor fi selectați pentru unitatea SMURD Sălaj.
”Idealul nostru este ca în fiecare subunitate de pompieri să înființăm o subunitate SMURD. Cursurile de pregătire în acordarea primului ajutor calificat le vor face toți angajații ISU. Luna aceasta avem cinci angajați care urmează cursuri la centrul de pregătire Oradea, deoarece intervin în situații în care sunt și victime. Cei mai bine pregătiți vor fi încadrați la SMURD, pentru că, pe viitor, fiecare subunitate ISU va avea o substație SMURD”, a declarat Lucian Jacodi, purtător de cuvânt în cadrul ISU Sălaj.
Sălajul are un număr de 7 subunități de pompieri – Detașamentul Zalău, secțiile de pompieri Jibou și Șimleu Silvaniei și gărzile de intervenție de la Cehu Silvaniei, Ileanda, Nușfalău și Hida. În patru dintre aceste subunități, Zalău, Șimleu Silvaniei, Nușfalău și Ileanda există SMURD.
Iulian Duma
ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts