More


  Liberalii vor în PPE

  - Advertisement -

  S-au înmulţit zvonurile conform cărora în ultima perioadă au existat întâlniri între Crin Antonescu şi lideri ai Partidului Popular European, iar scopul acestora ar fi fost identificarea căilor prin care liberalii români să-şi schimbe doctrina părăsind ALDE (familia politică a liberalilor europeni) pentru a se integra în cea europeană a popularilor. Un site de ştiri susţine că acest demers ar fi programat după europarlamentare când se va produce, în funcţie de rezultate, o repoziţionare a PNL în perspectiva prezidenţialelor. Se spune că în politică orice schimbare de macaz ideologic este posibilă, dar în acest caz este cel puţin surprinzător faptul că Antonescu şi-a pus în gând să intre în aceeaşi grupare politică din care face parte şi Traian Băsescu. Liderul liberal a făcut o carieră apreciată tocmai prin poziţionarea sa ca adversar al actualului preşedinte al României, iar acum scade vizibil în sondaje din cauza apropierii tot mai vizibile de cel de care românii, în marea lor majoritate, abia aşteaptă să scape.

  Surse politice susţin că în luna ianuarie a.c., la Luxemburg, ar fi avut loc o întâlnire decisivă pentru intrarea PNL în PPE. La ea ar fi participat Crin Antonescu şi alţi liberali, pe de o parte, şi Jean Claude Juncker, candidatul PPE pentru şefia Comisiei Europene, alături de câţiva lideri ai popularilor europeni, pe de altă parte. Discuţiile au fost practice şi concrete, liberalii români declarându-se dornici să intre în PPE, în timp ce partea PPE s-a declarat preocupată de conservarea capitalului electoral pe care îl au acum în România. Discuţiile s-au extins şi la alegerile prezidenţiale din noiembrie, reprezentaţii popularilor insistând asupra importanţei unităţii partidelor şi a restrângerii numărului candidaţilor de pe această parte a eşichierului politic.

  Deosebit de important este faptul că PPE s-a declarat de acord cu primirea PNL în rândul popularilor europeni şi susţinerea lui Crin Antonescu la prezidenţiale, solicitând la schimb o susţinere a PNL pentru politica actuală a lui Traian Băsescu. Aceleaşi surse politice afirmă că la scurtă vreme, tot la Luxemburg, a avut loc o întâlnire între Traian Băsescu şi Jean Claude Juncker urmată de o întâlnire Antonescu – Băsescu, la Bucureşti. Ulterior, Crin Antonescu le-ar fi povestit apropiaţilor săi că Traian Băsescu i-a promis că în perioada următoare vor cădea capete de lideri ai PSD. Apoi, la scurtă vreme, liderul PNL a lansat retorica potrivit căreia, după prezidenţialele din acest an, Victor Ponta nu va fi premier, iar el, Crin Antonescu, va accede în turul doi al prezidenţialelor.

  Voicu D. Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img