More


  “Inspirațiile divine”, expuse și apreciate

  - Advertisement -

  inspiratii-divine-1

  Muzeul de Artă Satu Mare a găzduit aseară un vernisaj de excepție. Artista Elisabeta Talpoș a expus 17 lucrări, care au la bază o tematică religioasă.

  Expoziția, cu titlul sugestiv „Inspirații Divine”, a fost una deosebită și plină de încărcătură spirituală pentru toți cei prezenți. Zeci de persoane, iubitori de cultură, artă și frumos, au luat parte la eveniment, exprimându-și fiecare aprecierea față de lucrările artistei.

  Felician Pop, directorul Muzeului Județean Satu Mare, a fost cel care a luat primul cuvântul, asociind picturile artistei cu muzica marelui compozitor Johann Sebastian Bach, astfel reușind să evidențieze frumusețea fiecărui detaliu care poate fi regăsit în picturile Elisabetei Talpoș.

  inspiratii-divine2

  Acesta a lansat o invitație către toți sătmărenii să viziteze expoziția.

  ”Expoziția colegei noastre Elisabeta Talpoș este una care se încadrează temporal foarte bine în această perioadă a Postului Crăciunului, a reculegerii și a întoarcerii la esențele divine. Eu îi urmăresc de foarte mult timp evoluția și observ că pune foarte mare accent pe puterea de concentrare vizuală și pe forța de expresie a unor lucrări hieratice. Este o expoziție frumoasă și îi invit pe toți sătmărenii să o viziteze”, a spus Felician Pop.

  Totodată, directorul Muzeului Județean Satu Mare a subliniat importanța acestei expoziții, având în vedere perioada din an în care ne aflăm.

  ”În Satu Mare sunt foarte mulți pictori, dar, din păcate, foarte puțini abordează această latură mistică a devenirii noastre, și cred că acum, cum spuneam, în Postul Crăciunului este bine ca să ne întoarcem la esențele imuabile ale credinței noastre”, a încheiat Felician Pop.

  Artista, născută la Satu Mare, este absolventă a Facultății de Litere din Baia Mare – Secția Artă, avându-i ca profesori pe Nicolae Suciu și Anghel Ioan Negrean.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img