Poliţiştii sătmăreni la datorie de sărbătoripolitisti

Peste  300 de poliţişti sătmăreni vor fi la datorie, în dispozitivul curent şi suplimentar,  pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în linişte şi siguranţă.

Poliţia Română este la datorie, în serviciul comunităţii, în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Cei peste 300 de poliţişti, care vor acţiona, au ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenţia rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor care acţionează în această perioadă, aproape 200 sunt de la structurile de ordine publică, circa 50 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

De asemenea, 40 de patrule de siguranţă publică, dintre care peste 6 pedestre şi 34 auto, vor acţiona, zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Totodată, pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative şi asigurarea fluenţei traficului rutier, poliţiştii vor folosi 13  autospeciale, dintre care 8 dotate cu aparate de monitorizare a traficului şi înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

 

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts