More


  Studenţii de la “Goldiş” Satu Mare s-au transformat în Moş Crăciun

  - Advertisement -

  Liga studenților de la Universitatea de Vest VASILE GOLDIȘ – Filiala Satu Mare, coordonată de conf.univ.dr. VASILE LAZĂR – noul director al acestei prestigioase instituții sătmărene – și ec. ELISABETA BLIDEREAN – a întreprins o acțiune caritabilă, în preajma marelui Praznic al Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, care s-a transformat în daruri dăruite de unor copii din sistemul de asistență socială.

  Pentru ca Moș Crăciun să poată dărui aceste daruri, studenții au donat din economiile lor o anumită sumă de bani desprinsă din bunătatea lor creștinească. Cu ajutorul acestor bani au achiziționat: un brad frumos, ornamentele strălucitoare și alte cadouri pline cu surprize magice. Apoi, studenții împreună cu Moș Crăciun s-au deplasat în seara zilei de 15 decembrie la Centrul de Plasament al Copilului IRIS din Berindan, comuna Odoreu, județul Satu Mare.

  Studenții au împodobit bradul și-au așezat, sub ramurile sale parfumate, cadourile vrăjite parcă de nerăbdarea copiilor, care așteptau într-o altă încăpere sosirea lui Moș Crăciun. A urmat momentul în care cei 11 copii au pășit în camera unde îi aștepta bradul împodobit și cadourile vrăjite de bunătatea lui Moș Crăciun. Pe fețele acestor minunați copii se putea citi o nesfârșită bucurie luminată de magia nemuritoare a Crăciunului. Pentru a întregi acest moment emoționant, copiii împreună cu studenții și educatorii au intonat câteva colinde strămoșești, iar după aceea studenții au reușit să creeze atmosfera caldă și primitoare, a unei adevărate familii, plină de afecțiune și dăruire sufletească.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img