More


  Mani Gyenes, legendă la DAKAR

  =

  Emanuel Gyenes se pregătește de cel de-al zecelea Dakar din carieră. Riderul sătmărean este înscris în clasele Marathon și Malle Moto, în care participanții pornesc în concurs fără asistență tehnică și și-a propus ca obiectiv victoria în clasa Malle Moto și o clasare în top 30 în clasamentul general. Ieri dimineață, în cadrul unei conferințe de presă, Mani a dat detalii despre competiția ce va debuta la începutul lunii ianuarie. Ajuns la a 10-a sa participare, Gyenes a intrat într-un top select al riderilor cu zece prezențe și a primit și titlul de LEGENDĂ…

  ”Mă motivează mult această competiție și vreau an de an să mă autodepășesc. Nu știu dacă voi prinde 20 de ediții, dar sper să mai concurez încă mulți ani. Nu e puțin lucru să devii o legendă la DAKAR”, a spus Gyenes.

  Emanuel ‘Mani’ Gyenes, riderul Autonet Motorcycle Team, pornește, la începutul anului viitor, în cea de-a zecea aventură în cel mai solicitant rally-raid din lume cu un KTM 450, o motocicletă foarte bună, spune riderul sătmărean, care nu a necesitat îmbunătățiri. În 2020, Raliul Dakar se desfășoară în Arabia Saudită, de-a lungul a peste 7.500 de kilometri. Mani spune despre această cursă că va fi una solicitantă, având în vedere că se va desfășura într-o țară în care deșertul este rege, iar peste 75% din raliu se va desfășura pe nisip.

  Mani va decola spre Jeddah în prima zi a anului, startul raliului fiind programat în 5 ianuarie, în același oraș. Sătmăreanul are ca obiectiv victoria în clasa Malle Moto și o clasare în top 30 în clasamentul general. În ciuda faptului că va participa în competiție fără asistență tehnică, sportivul Autonet Motorcycle Team este încrezător în atingerea acestor obiective.
  ” Sunt mult mai bine pregătit și acum sănătos față de ediția trecută. Va fi foarte greu să mai ajung în Top 20 mai ales că sunt deja 25 de piloți de fabrică iar concurența este mai mare. Am crezut inițial că raliul se va întoarce în Africa, dar în martie a venit surpriza din partea organizatorilor. Aceea că vom concura în ARABIA SAUDITĂ. Va fi mai bine pentru noi pentru că nu mai avem acea diferență de fus orar, dar în același timp se anunță condiții extreme…Ziua 25-30 grade, iar noaptea până la minus 5”, a punctat Mani Gyenes.
  După parcurgerea celor 12 etape, competitorii sunt așteptați la finish pe 17 ianuarie, la 40 de kilometri de capitala Riyadh, în Qiddiya, un oraș întemeiat abia în 2018. Riderul sătmărean va porni în cea de-a zecea aventură în Raliul Dakar purtând numărul de concurs 44.
  Înregistrarea conferinței de presă susținută de Mani Gyenes va putea fi urmărită luni seara de la ora 20,45 în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la NORD VEST TV.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img