Perioada Crăciunului vine în fiecare an cu multe târguri, serbări și colinde. Așa s-a întâmplat și la școala gimnazială Octavian Goga din municipiul Satu Mare, unde serbarea și Târgul de Crăciun este o tradiție de mulți, mulți ani – chiar cu locații diferite de la an la an. Este un eveniment de anvergură, cu momente artistice foarte diverse, la care anul acesta au participat peste 1200 de persoane.
Locația aleasă pentru acest an – și datorită vremii favorabile – a fost chiar curtea școlii gimnaziale Octavian Goga, unde s-au adunat cei peste 620 de elevi alături de apropiați, frați, surori, părinți și bunici. Atmosfera a fost una cu totul magică, fiecare om emanând parcă bucurie și dorind să primească și să ofere cât mai mult din spiritul Crăciunului.
Asociația de părinți a școlii a donat anul acesta 200 de litri de ceai cald și cadouri tuturor elevilor. Momentele artistice ale elevilor au fost de excepție, iar un lucru inedit a fost prestația corului profesorilor, care a cântat câteva colinde. De asemenea, elevii au confecționat obiecte pe care le-au comercializat în cadrul târgului, sumele încasate urmând să fie donate copiilor nevoiași din școală, dar și pentru îmbunătățirea bazei materiale a școlii.
După cum a menționat directorul școlii, Corina Chindriș, scopul evenimentului a fost “să ne întâlnim cu toții, să colindăm împreună, să ne cunoaștem mai bine, să cultivăm sentimentul de toleranță, iubire și solidaritate față de semenii noștri având diverse nevoi sociale, să fim mai buni măcar în preajma sărbătorilor de iarnă.” Mulțumiri se aduc cadrelor didactice care au coordonat elevii, Asociației de Părinți “Goga” (președinți: Ioana Cădar și Cristina Apan) și tuturor celor care au contribuit la succesul evenimentului.
Școala Octavian Goga este o școală mare care deservește două cartiere importante ale municipiului Satu Mare. Rezultatele de excepție atât la evaluarea națională, cât și la olimpiade și concursuri, recomandă instituția ca una dintre cele mai active din municipiu. “Depunem eforturi pentru dezvoltarea sufletească a elevilor și nu numai din punct de vedere științific sau teoretic.” – a mai spus directoarea Corina Chindriș
Rareș Jucan