More


  PREMIU. Cunoscutul avocat Gheorghiță Mateuț, premiat de Uniunea Juriștilor din România. Premiu pentru drept penal

  =

  Cunoscutul avocat Gheorghiță Mateuț a primit un important premiu la cea de-a 28-a Gala a Premiilor Științifice a Uniunii Juriștilor din România. Este vorba despre Premiul „Vintilă Dongoroz”, în domeniul dreptului penal.

  Joi, 19 decembrie 2019, s-a desfășurat festivitatea de înmânare a premiilor Uniunii Juriștilor din România, ediția 2019. Cea de-a 28-a Gala a Premiilor Științifice a Uniunii Juriștilor din România, în cadrul cărora au fost premiate cele mai bune lucrări de Drept, a avut loc în sala Himalaya a Hotelului Minerva din Capitală, gazda evenimentului fiind, ca în fiecare an, av. dr. Ioan Chelaru, președintele UJR.

  De altfel, avocatul Ioan Chelaru a fost și cel care a deschis seara premierilor, susținând o alocuțiune în care a vorbit despre dedicarea cu care oamenii Dreptului contribuie la îmbogățirea culturii juridice, forma de cultură despre care și-a exprimat convingerea că “reflecta intelectualitatea, reflecta ceea ce este mai înalt într-o societate”.

  Ulterior, s-a procedat la înmânarea premiilor UJR, în cadrul sesiunii de premiere fiind acordate 14 distincții.

  Prinmtre cei premiați se află și avocatul Gheorghiță Mateuț care a primit premiul ”Vintilă Dongoroz”, în domeniul dreptului penal, pentru lucrarea „Procedura penală. Partea Generală”– Editura Universul Juridic – laudatio av. dr. Constantin Duvac.

  Avocatul Gheorghitță Mateuț are doctoratul în Drept de 20 de ani, e profesor la Institutul Național al Magistraturii și la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj. Are o carte de vizita impresionantă și surprinde, prin modul în care s-a impus în topul avocaților români deși nu face parte din Baroul București, ci din Baroul Arad.

  E considerat unul dintre cei mai buni specialiști în procedură penală și singurul avocat care face parte din Asociația Internaționala de Drept Penal și care a primit două burse de cercetare la prestigioasele Universități “Paris V” și “Oxford”.

  A compărut ca apărător al unor personaje celebre precum fostul vicepremier George Copos, omul de afaceri Dinu Patriciu (dosarul Rompetrol), Codrut Sereș (fost ministru al Economiei), Ovidiu Tender și Arpad Pazskany, Radu Prisecaru (fostul prefect al Iasilor).

  L-a apărat în dosarele ”Valiza” și furtul de mașini pe fostul europarlamentar Gigi Becali, așa că avocatul Mateuț stie cât se poate de bine care sunt bubele sistemului judiciar.

  Acesta este motivul pentru care a fost premiat la cea de-a 28-a Gala a Premiilor Științifice a Uniunii Juriștilor din România.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img