More


  Soții Bertici au atins ”Polul Frigului”

  =

  După o aventură cu multe peripeții, soți Attila și Kinga Bertici au ajuns ieri la destinație Și anume în orașul siberian Oymyakon, considerat Polul Frigului. Au fost nevoiți să călătorească pe temăeraturi de până la minus 50 de grade Celsius la bordul unui autoturism Dacia Duster. La destinația, cei doi sătmăreni au afișat atât steagul României, cât și steagurile județului și municipiului Satu Mare.

  Felicitați de sătmăreni
  ,,DRAGILOR!! AM REUȘIT! DUPĂ 11.500 KILOMETRI AM AJUNS LA POLUL FRIGULUI LA OYMYAKON, SIBERIA. In plină iarnă, un singur echipaj cu mașină românească: Dacia! Vă iubim!!”, au transmis sătmărenii pe Facebook.

  Odată ajunși la destinația, soții Bertici au fost felicitați de către toți sătmărenii.

  Steagul municipiului Satu Mare, la polul frigului (Oymyakon- Siberia). Mulțumim Attila și Kinga Bertici! Vă așteptăm să veniți cu bine acasă!, le-au transmis Primăria municipiului Satu Mare.

  ”Suntem mândri de acești sătmăreni curajoși! Stema județului Satu Mare a ajuns la Oymyakon, Siberia, cel mai friguros loc de pe pământ. Vă așteptăm acasă!”, este și mesajul transmis de conducerea Consiliului Județean Satu Mare.

  Peripeții la temperaturi extreme
  Soții Bertici au pornit în expediție în data de 12 decembrie, iar pe parcurs au avut parte de m ulte peripeții la temperaturi extreme. Cu toate acestea, atât ei cât și autoturismul cu care au plecat la drum, Dacia Duster, au rezistat, iar după mai bine de 11 mii de kilometri, cei doi au desfăcut drapelul românesc în Oymyakon, cel mai friguros oraș din lume.

  Până să ajungă în Oymyakon, cei doi au fost nevoiți să treacă peste râul înghețat Lena, dar și de Drumul Oaselor, această ultimă etapă fiind una extrem de dificilă.

  Acum îi așteaptă un drum lung înapoi spre casă. Le dorim drum bun și îi așteptăm cu drag.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img