Aglomerație la audiențele de ieri de la Prefectura Satu Mare

La audiențele cu cetățenii organizate în data de 11 februarie de către Instituția Prefectului s-au prezentat 11 persoane.

Un grup de cetățeni din comuna Bixad a prezentat mai multe probleme cu privire la gospodărirea comunei (fond funciar, pășune, editar-gospodărești) care au fost aduse la cunoștință conducerii Instituției. În vederea soluționării problemelor sesizate, au fost comunicate îndrumări cu privire la modul de soluționare conform specificului fiecărui caz.

O persoană din Călinești-Oaș a cerut sprijin în vederea clarificării situației sale de la locul de muncă. Pentru clarificarea situației, s-a solicitat prezentarea unor documente clarificatoare care să fie depuse alături de un memoriu.

În cadrul audiențelor, o persoană din Carei a sesizat faptul că în perioada 2015-2018 nu a beneficiat de scutirea plății impozitului pe imobil, deși consideră că era îndreptățită. S-a comunicat persoanei că Instituția noastră va face verificări în acest sens, urmând a i se comunica concluzia.

Un cetățean din municipiul Satu Mare a solicitat sprijin în vederea posibilității de a intra în posesie prin atribuire sau cumpărare a unui teren al cărui proprietar este statul român. S-a solicitat persoanei să depună o adresă către Instituție, la care să anexeze documente clarificatoare.

Din comuna Pomi s-au prezentat două persoane care au solicitat sprijin pentru asigurarea lucrărilor de branșare la magistrala de gaze din apropiere. Persoanele au fost îndrumate către concesionarul autorizat care are competențe în acest domeniu.

Un cetățean din satul Cidreag reclamă un vecin din cauza căruia este afectat un perete al casei sale, precum și discomfortul produs de afumătoria acestuia. S-a comunicat persoanei că vom solicita instituțiilor abilitate să facă verificări și să ia măsurile legale.

Ultimul caz din cadrul audiențelor de azi s-a referit la nefuncționalitatea sistemului de colectare/deversare a apelor pluviale și, în consecință, inundarea carosabilului străzii Noroieni din comuna Botiz. Persoana a fost îndrumată să depună un memoriu pentru ca instituția noastră să dispună efectuarea de verificări de către instituțiile abilitate și luarea măsurilor legale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ORDONANȚA MILITARĂ 4. Ce MĂSURI DURE au fost luate

Autoritățile instituie izolare la locul de muncă pentru personalul esențial din sistemul energetic și vor pune la dispoziție spații de cazare pentru personalul medical,...

RESPECT. UNICARM și Vasile Lucuț, o nouă DONAȚIE FABULOASĂ. 20.000 de euro pentru lupta împotriva COVID-19

Compania Unicarm din Satu Mare, în frunte cu patronul Vasile Lucuț, a făcut astăzi o nouă donație fabuloasă. În teledonul organizat astăzi de trustul...

DECESE. Autoritățile mai anunță DOI MORȚI infestați cu coronavirus. S-a ajuns la 42 de cazuri

Autoritățile au anunțat în această seară alte două decese la persoane infectate cu Coronavirus. Numărul decedaților bolnavi de COVID-19 a ajuns la 42 în...

DECIZIE. Toți ANGAJAȚII unui SPITAL din județ, TESTAȚI. Un pacient, declarat POZITIV COVID-19

Toți angajații Spitalului Municipal din Carei vor fi testați după ce un pacient internat aici a fost declarat pozitiv Covid-19. Primarul municipiului Carei le...

CFR introduce suplimentar 11 trenuri, dar SUSPENDĂ alte 100! Care este apelul companiei feroviere pe timp de CORONAVIRUS!

  Un număr de 11 trenuri au fost introduse suplimentar, cu circulaţie zilnică, pentru a veni în sprijinul navetiştilor şi a angajaţilor companiilor cu program...