More

    Primăria Zalău bagă bani ”cu carul” în echipa de volei și fotbal

    După ce la începutul anului a alocat suma de 2.154.000 lei pentru susţinerea Clubului Sportiv Volei Municipal, Primăria Zalău intenționează să suplimenteze bugetul echipei cu încă 600.000 lei, pentru a asigura buna funcţionare a clubului până la sfârşitul acestui an. Tot în ședința Consiliului Local Zalău care va avea loc săptămâna viitoare, consilierii locali vor vota, mai mult ca sigur, pentru aprobarea şi suplimentarea bugetului Fotbal Club Zalău cu suma de 70.000 de lei, după ce, iniţial, de la bugetul local echipei – care joacă în Liga a III-a de fotbal – i-a fost alocată suma de 600.000 de lei.

    Propunerea de suplimentare a bugetului echipei de volei va fi supusă aprobării consilierilor locali în şedinţa de luni, 28 octombrie. Potrivit proiectului de hotărâre, CSVM Zalău ar avea nevoie, pentru ultimele trei luni din acest an, de o suplimentare a bugetului cu suma de 898.000 de lei. Cea mai mare parte din sumă, mai exact 602.000 lei, este necesară pentru plata salariilor aferente celor trei luni, plus viramentele pe trimestrul III integral. Clubul mai are nevoie de 60.000 de lei pentru susţinerea unor meciuri în deplasare şi acasă, respectiv pentru susţinerea unui meci în deplasare în Rusia – 70.000 de lei pentru cazări, 45.000 de lei – taxă grilă, iar suma de 101.000 lei reprezintă contravaloarea facturilor neachitate către furnizori.

    În ceea ce privește echipa de volei, Volei Municipal Zalău, Primăria Zalău deţine 92% din acţiunile clubului, 4% revenind Consiliului Județean Sălaj și tot 4% SC Drilling Equipment SRL Zalău.

    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE