More

    Fost prefect al Sălajului, cercetat penal pentru ucidere din culpă

    Fostul prefect al Sălajului în perioada 1996-2000, Dumitru Gheorghe Tamba a fost trimis în judecată sub acuzaţia de ucidere din culpă, primul termen fiind programat pe data de 22 noiembrie la Judecătoria Zalău. În cauză s-au constituit părţi civile patru membri ai familiei victimei, precum şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.

    În data de 27 noiembrie 2012, Dumitru Gheorghe Tamba, arheolog în cadrul Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău a accidentat mortal un bărbat, pe E81, între Ciumărna şi Zalău. El se afla la volanul autoturismului proprietatea soţiei şi, din cauza neatenţiei şi neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a pierdut controlul direcţiei de mers, acroşând un bărbat care se deplasa în calitate de pieton, în afara carosabilului. În urma impactului, victima a fost proiectată într-o râpă de la marginea drumului şi a decedat pe loc.

    În urma necropsiei s-a stabilit că moartea a fost violentă şi a survenit în urma unor traumatisme cranio-cerebrale. Imediat după accident, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Dacă va fi găsit vinovat de ucidere din culpă, fostul prefect de Sălaj riscă pedeapsa cu închisoarea cuprinsă între 2 şi 7 ani.

    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE