More

    Dascălii sălăjeni se vor experți în Management Educațional

    O altă serie de 19 profesori sălăjeni a trecut prima etapă a selecției privind admiterea în Corpul National al Experților în Managementul Educational (CNEME), etapa de selecție online. Această calitate este obligatorie pentru cei care vor să ocupe o funcție de conducere în unitățile de învățământ.

    Potrivit prof. Marcel Lucaciu, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Sălaj, afișarea listei candidaților admiși după completarea formularului de selecție online a avut loc luni, 28 octombrie. Cei care și-au depus candidaturile pentru a face parte din corpul de experți trebuie să fi acumulat 60 de credite transferabile în domeniul managementului educațional. De asemenea, candidații trebuie să fi obținut calificativul ”Foarte Bine” în ultimii patru ani, să nu fie sancționați disciplinar în anul școlar curent și să nu fie lipsiți de dreptul de a ocupa o funcție de conducere, de îndrumare și control prin hotărâre judecătoreasca definitivă de condamnare penală.

    Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației, cei 19 candidați admiși din Sălaj și-au depus în perioada 29 – 30 octombrie portofoliile la Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, urmând ca acestea să fie evaluate de către o comisie stabilită la nivelul inspectoratului în perioada 4 – 7 noiembrie.

    Portofoliile candidaților înscriși la selecție pentru a deveni membri în Corpul Național de Experți în Managementul Educațional se evaluează pe baza fișelor de evaluare, ținându-se seama de următoarele criterii generale: absolvirea unor programe de formare în domeniul managementului educațional; experiența managerială; performanțe deosebite în inovarea didactică/managerială; participarea la proiecte.

    În data de 8 noiembrie, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj va valida și va afișa rezultatele, urmând ca până în 11 noiembrie cei nemulțumiți de rezultat să depună contestații. Acestea vor fi soluționate în perioada 11-19 noiembrie. După soluționarea contestațiilor, candidații admiși vor fi înscriși în Registrul Național al Experților în Management Educațional.

    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE