More

    Prefectul Sălajului, Ionel Ciunt, dorește crearea unor noi centre de permanență

    prefectura

    Prefectul judeţului Sălaj, Ionel Ciunt, a participat azi la şedinţa comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice, care a avut pe ordinea de zi următoarele puncte: informare privind activitatea centrelor de permanenţă de sănătate, stadiul demersurilor pentru înfiinţarea altor centre de acest tip în judeţ şi asigurarea cu cadre medicale a unităţilor sanitare.

    În acest context, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, dr. Ligia Marincaş, a prezentat un raport privind activitatea centrelor de permanenţă existente la nivelul judeţului. Astfel, în prezent pe raza județului Sălaj funcţionează un număr de 4 centre de permanenţă, în localităţile Zalău, Crasna, Cehu Silvaniei şi Hida, în care îşi desfăşoară activitatea, acordând servicii medicale în regim de gardă, un număr de 30 de medici de familie, aflaţi în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Sălaj. Toate cele 4 centre de permanenţă sunt centre fixe, care funcţionează în spaţii puse la dispoziţie de administraţiile publice locale.

    Centrele de permanenţă îşi desfăşoară activitatea după următorul program, de luni până vineri: la Zalău între orele 15.00 – 7.00, la Hida între orele 15.30-7.30,  la Cehu Silvaniei între orele 18.00-8.00, iar la Crasna între orele 18.00-8.00. În zilele de sâmbătă şi duminică sau în sărbătorile legale, precum şi în zilele declarate libere de Guvernul României, garda durează 24 de ore.

    Conform raporului DSP Sălaj, în luna septembrie a acestui an, numărul persoanelor care au apelat la serviciile centrelor de permanenţă se prezintă astfel: la Centrul Zalău  582 cazuri , la Centrul din Cehu Silvaniei 136 cazuri, la Centrul din Hida 119 şi la Centrul din Crasna 54.

    Prefectul judeţului Sălaj, Ionel Ciunt, a motivat nevoia înfiinţării unui astfel de centru în comuna Ileanda, având în vedere numărul mare de locuitori şi distanţa mare între localităţile situate pe Valea Someşului şi oraşul Jibou. Drept urmare, în perspectivă se urmăreşte crearea a încă două centre de permanenţă în localităţile Ileanda şi Sărmăşag.

    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE