More

    Primăria Zalău vrea parcare pentru autobuze la capătul liniei din Brădet

    1

    Primăria Municipiului Zalău va investi circa 100.000 de euro în amenajarea unei parcări pentru autobuzele SC Transurbis SA. Pentru ca mijloacele de transport în comun să nu îngreuneze circulația rutieră în zonă, în cartierul Brădet, în imediata apropiere a localului „Hanul Drumeților” – la ieșirea din Zalău spre Cluj, va fi amenjată o parcare pentru 5 autobuze.

    Conform celor declarate de primarul Radu Căpîlnașiu, banii au fost prevăzuți în bugetul aprobat de Consiliul Local pentru acest an. Pe lângă amenajarea parcării, investiția presupune realizarea unui zid de sprijin, realizarea sistemului de canalizare pluvială și a rețelei de iluminat, strămutarea panourilor publicitare amplasate în locația respectivă, precum și devierea rețelelor utilitare existente.
    2
    „În zona unde a fost rezervorul de apă, vizavi de Hanul Drumeților, există un teren pe care vom amenaja o parcare pentru cinci autobuze, ca acestea să nu mai parcheze în stradă înainte de a intra din nou pe traseu, după ce întorc în sensul giratoriu”, a declarat primarul Căpîlnașiu.
    De menționat faptul că autobuzele operatorului de transport în comun, SC Transurbis SA, parchează acum pe marginea șoselei, lângă dispeceratul unității, după ce în cursul anului 2009 Primăria a renunțat la parcarea din Brădet în urma unui schimb de terenuri cu o firmă privată.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE