More

    Patronatele și sindicatele băgate în ședință la Prefectură

    Reprezentanţii sindicatelor şi ai patronatelor din Sălaj s-au întâlnit, vineri, la Instituţia Prefectului Județului Sălaj, la şedinţa lunară a comisiei de dialog social pentru patronate şi sindicate.

    Principalul punct pe ordinea de zi a fost prezentarea problemelor cu care se confruntă sindicatele din judeţul Sălaj şi întocmirea de propuneri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi a nivelului de trai al angajaţilor.

    În cadrul întâlnirii, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Sălaj, Eusebiu Lehene, a formulat o serie de propuneri pentru soluţionarea unor probleme din sistemul educaţional, printre acestea regăsindu-se decontarea navetei pentru personalul didactic, respectiv pentru personalul didactic auxiliar, şi alocarea de fonduri suplimentare pentru plata sentinţelor judecătoreşti.

    „Conform calendarului de eşalonare, în luna martie ar fi trebuit achitate 25% din sumele prevăzute pentru acest an. De la bugetul de stat s-a alocat doar 56% din suma totală aferentă anului, astfel că, pentru luna martie, nu se poate acorda decât o tranşă de 14%”, a explicat liderul învățământului sălăjean.

    De asemenea, reprezentanţii patronatelor au propus realizarea de controale ample pentru combaterea evaziunii fiscale şi a concurenţei neloiale, reducerea impozitelor pe clădiri pentru persoanele juridice şi realizarea compensărilor direct între agenţii economici, fără a mai fi necesară intervenţia Institutului de Management şi Informatică.

    Prefectul judeţului Sălaj, Ionel Ciunt, a precizat că toate propunerile facute vor fi transmise către instituţiile centrale abilitate pentru soluţionare.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE