More

    Primăria Zalău sprijină acțiunile culturale

    Pentru acest an au fost alocați 50.000 lei

    2

    Primăria Zalău a alocat, pentru acest an, ca sprijin financiar din bugetul local pentru structuri culturale de drept public şi privat care iniţiază şi organizează programe, proiecte şi acţiuni culturale de utilitate publică, suma de 50.000 lei.

    Potrivit unui proiect de hotărâre a Consiliului Local Zalău, pentru sprijin financiar nerambursabil s-au înscris un număr de 10 instituții publice și private care în cursul anului 2014 vor organiza activități culturale de interes public.

    Drept urmare, consilierii locali ai CL Zalău au aprobat, azi, ca Asociația culturală „Syilagysag” să primească 10.000 de lei pentru „Festivalul Minorităților Naționale” și 3.000 de lei pentru „Ziua portului popular și gastronomiei maghiare”.

    Parohia Reformată Zalău – Brădet va primi 3.000 de lei pentru organizarea unei tabere cultural-religioase pe perioada vacanței de vară. Clubul Sportiv „Alegria” a solicitat finanțare pentru participarea la Festivalul „Natale di Roma” și va primi o finanțare de 9.500 lei, Asociația API Lyceum a solicitat finanțare pentru „Festivalul Național al Științei” și i-a fost alocată suma de 2.000 de lei.
    Biblioteca Județeană ”Ioniță Scipione Bădescu” va primi suma de 5.000 de lei pentru proiectul cultural „Teatroteca pentru toți”, iar Asociației „Prietenii Bibliotecii” i-a fost alocată suma de 2.000 de lei pentru proiectul cultural „Armonia în culori”.
    Parohia Greco-Catolică „Sfânta Familie” Zalău va primi 2.700 lei pentru proiectul „Tinerii față în față cu viața”, iar Corala „Sfânta Familie” Zalău suma de 6.000 lei, pentru organizarea concertului coral din preajma Crăciunului.

    De asemenea, Asociația culturală „Creart” va primi 1.800 de lei pentru proiectul „Inițierea elevilor în meșteșugul tradițional”, iar Asociația culturală „Ataria” va primi un sprijijn financiar în valoare de  5.000 lei pentru proiectul „ACA pilot – Rock’n Roll School”.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE