More

    Atenție șoferi!

    Sălajul va fi împânzit de radare … în cascadă

    Județul Sălaj va fi împânzit, joi, 17 aprilie, de radare pe mai multe drumuri care tranzitează județul, în special la limita cu județul Maramureș. Acțiunea se desfășoară la nivel național ca o consecință a numărului mare de accidente rutiere cauzate pe fondul nerespectării vitezei în trafic.

    Potrivit datelor oficiale ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj, din analiza de risc rutier rezultă că în primele 3 luni ale anului 2014, principala cauză generatoare de accidente rutiere grave o constituie conducerea autovehiculelor cu viteză excesivă ori neadaptată la condiţiile de drum.

    Astfel, pe drumurile care tranzitează judeţul Sălaj, s-au produs, în primele 3 luni ale acestui an, 31 accidente de circulaţie grave, soldate cu 7 morţi şi 31 răniţi grav, 13 dintre acestea fiind din cauza vitezei (5 morţi şi 14 răniţi grav).

    Drept urmare, pentru prevenirea unor astfel de evenimente, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj vă recomandă să adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi de trafic, iar prin intersecţiile nedirijate să acordaţi un plus de atenţie la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune, pentru că, numai respectând regulile de circulaţie, putem avea un trafic rutier în siguranţă.

    Poliția Română desfășoară la nivel național acțiuni de combatere a nerespectării regimului de viteză de către conducătorii auto. Astfel, joi 17 aprilie, în Sălaj o acțiune „în sistem cascadă”, este organizată pe tronsonul de drum Perii Vadului – Ileanda și pe DJ 108A Benesat – Aluniș. Cei de la IPJ Maramureș se vor amplasa în localitatea Mesteacăn.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE