More

    Jandarmii și polițiștii sălăjeni, în stradă

    Peste 90 de jandarmi și 77 de polițiști în misiune de Paști

    Pentru ca sărbătorile pascale să se desfăşoare în siguranţă, pe raza judeţului Sălaj vor acţiona efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean, precum şi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Sălaj, care vor desfăşura misiuni specifice pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice.

    Astfel, un efectiv 90 de jandarmi va asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică în zona lăcaşurilor de cult din municipiul Zalău şi din oraşele Şimleu-Silvaniei, Jibou şi Cehu-Silvaniei unde funcţionează subunităţi de jandarmi. Jandarmii vor acţiona pentru prevenirea producerii incidentelor ce pot să apară atât pe timpul desfăşurării slujbelor religioase cât şi pe timpul afluirii şi defluirii enoriaşilor.

    Pentru evitarea unor evenimente nedorite, Jandarmeria Sălaj recomandă participanţilor la aceste manifestări să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură şi să aibă grijă de bunurile personale. Cetăţenii pot solicita sprijinul jandarmilor în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvîrşirii altor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112, sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmi aflate la locul manifestărilor.

    Pe lângă efectivele de jandarmi, pe perioada sărbătorilor pascale, vor acţiona şi poliţiştii, care vor acționa pentru menţinerea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.

    Astfel, în perioada premergătoare Sărbătoririi Învierii Domnului şi pe timpul acesteia, îndeosebi în intervalul 19 – 21 aprilie, pe lângă dispozitivul curent, Poliţia Română a luat o serie de măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică. În perioada menţionată, 77 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE