More

    În Sălaj greva ceferiștilor a afectat 8 garnituri de tren

    Greva spontană a ceferiștilor de azi dimineață, între orele 7.00 și 9.00, a afectat, pe raza județului Sălaj, nu mai puțin de 8 garnituri de tren. Este vorba de trenul inter-regio 1746 Satu Mare – Bucuresti Nord, trenul regio 4049 Baia Mare – Jibou, trenul regio 4045 Jibou – Baia Mare, trenul regio 4087 Satu Mare – Cluj Napoca, trenul regio 4090 Dej – Satu Mare, trenul regio 4094 Cluj Napoca – Jibou, trenul regio 4362 Jibou – Satu Mare și trenul regio 4454 Jibou – Zalau.

    Toate aceste trenurile au fost reprogramate după ora 9:00, iar cele care au staţionat pe traseu și-au continuat drumul spre destinaţiile finale.

    Sindicaliştii din transporturile feroviare ameninţau încă din 15 aprilie că ar putea declanşa conflictul colectiv de muncă începând cu 23 aprilie, dacă până atunci nu vor fi încheiate noile contracte colective de muncă, în care să se ţină cont de solicitările salariaţilor. Printre nemulţumirile sindicaliştilor se numără cele legate de nivelul salariilor, de eliminarea drepturilor angajaţilor de a călători gratuit pe calea ferată şi de faptul că nesemnarea noilor contracte de muncă ar putea duce la disponibilizarea a 2.500 de salariaţi de la CFR Marfă.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE