More

    „Mândru Cântec Sălăjean” a ajuns la a VII-a ediție

    În perioada 16-18 mai 2014 la Zalău se va desfăşura cea de-a VII-a ediţie a Festivalului concurs judeţean de interpretare a cântecului popular „Mândru Cântec Sălăjean”. Ultima zi a înscrierilor pentru acest festival este 5 mai.

    Organizatorii evenimentului sunt Centrul de Cultură și Artă al Județului (CCAJ) Sălaj, sub egida Consiliului Județean Sălaj, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Sălaj.

    Potrivit Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, vineri, 16 mai, de la ora 10.00 va avea loc concursul soliştilor vocali şi instrumentişti preşcolari şi din clasele I-IV, urmând ca sâmbătă 17 mai 2014, începând cu ora 9.00, în sala „Dialoguri Europene” a Centrului de Cultură şi Artă să aibă loc preselecţia şi repetiţiile, pentru concurenții din clasele V – XII, cu orchestra Secţiei Ansamblul Folcloric “Meseşul”.

    De asemenea, duminică, 18 mai, de la ora 14.00, tot în sala „Dialoguri europene” va începe concursul soliştilor vocali din clasele V-VIII şi IX-XII, urmând ca, de la ora 18.00 să concureze soliştii instrumentişti din clasele V-VIII şi IX-XII.

    Scopul concursului este de a descoperi şi promova tinere talente, punerea în valoare a cântecului popular autentic şi introducerea lui în circuitul de valori spirituale, prezentarea nealterată a frumuseţii costumului popular din zonele folclorice din judeţul nostru.

    Juriul, alcătuit din personalităţi şi specialişti în domeniul folclorului, va aprecia calităţile interpretative ale concurenţilor, autenticitatea pieselor şi a costumelor populare.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE