More

    Minoritățile Naționale în festival, la Zalău

    Ediția a VI-a a Festivalului Minorităților Naționale din Sălaj, eveniment organizat de asociațiile „Szilágyság” și „Szilágy Társaság”, cu sprijinul UDMR Sălaj, Consiliului Județean Sălaj, Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Consiliului Local și Primăriei municipiului Zalău și Fundației Communitas, va avea loc duminică, 11 mai 2014, începând cu ora 13, în parcarea din imediata vecinătate a Primăriei Zalău.

    În aceeași locație se va desfășura și „Majális”, o sărbătoare tradițională a comunității maghiare la care vor participa comunități maghiare sălăjene reprezentative, cu tradiții și mâncăruri specifice, întâlnirea fiind și un prilej pentru ca cei stabiliți la oraș să-și revadă consătenii.

    Pe scenă vor evolua formații artistice ale minorităților naționale, cu dansuri populare, dansuri moderne, orchestre tradiționale (țiterașii). Programul cuprinde și activități pentru copii, și dans popular maghiar liber, „ca la șură”.

    La eveniment au fost invitate formații maghiare din Cehu Silvaniei, Vârșolț, Nușfalău, Tetiș, Carastelec, Pericei, Crasna, Deja, Doba și Zalău, dar și formația slovacilor din comuna Plopiș, o formație de rromi din Carei și o alta de germani din localitatea sătmăreană Beltiug.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE