More

    Noul subprefect al Sălajului, depune joi jurământul

    5

    Szilagyi Robert-Istvan, noul subprefect al județului Sălaj, va depune jurământul joi, începând cu ora 11.30, în sala „Porolissum” a Consiliului Județean Sălaj. Potrivit Instituției Prefectului Județului Sălaj, la ceremonia de învestire în funcție nu și-au anunțat prezența și reprezentanți ai administrației centrale.

    În calitate de președinte executiv al UDMR Sălaj și fost consilier județean, Szilagyi Robert Istvan îl înlocuiește în această funcție pe Lucian Băican, propunerea PNL Sălaj, care s-a întors deja la fostul loc de muncă din cadrul Primăriei Municipiului Zalău.

    Schimbarea de la nivelul Instituției Prefectului Județului Sălaj a apărut după ruptura USL de la nivel național și  modificarea majorității care susține arcul guvernamental. UDMR a condiționat intrarea la guvernare alături de PSD prin obținerea unor posturi în administrație publică, printre care și postul de subprefect al județului Sălaj.

    Ales pe listele UDM Sălaj pentru un post de consilier județean, Szilagyi Robert Istvan nu era funcționar public, el candidând și obținând un post la Primăria Crasna.

    După alegerile europarlamentare din data de 25 mai, Szilagyi Robert a fost numit, prin detașare, în funcția de subprefect de către primul ministru, urmând ca zilele acestea să fie și învestit oficial de către autorități.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE