More

    Căpușele continuă să muște… din oameni și copii

    Şi câinii sau pisicile dau bătăi de cap sălăjenilor

    2

    Un număr de şase sălăjeni, printre care și un copil în vârstă de doar doi ani, au avut nevoie de ajutorul medicilor din cadrul Unității de Primire a Urgenețelor Spitalului Județean Zalău după ce au fost înţepaţi de căpuşe, zilele trecute.

    Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Zalău, „în perioada 30 mai – 1 iunie, au fost tratate şase persoane, cu vârsta cuprinsă între 2 şi 79 de ani, care prezentau plăgi prin înţepătură de căpuşă. Niciuna dintre persoanele menţionate nu a necesitat însă spitalizare”, a precizat Codruţa Puşcaş, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.

    De asistenţă medicală au avut nevoie peste 300 de sălăjeni, 74 dintre aceştia au primit tratament în regim de spitalizare. Alte 76 de persoane au fost diagnosticate cu plăgi, fracturi, traumatisme şi entorse, 23 de pacienţi au fost depistaţi cu afecţiuni ale sistemului digestiv, iar cu probleme cauzate de hipertensiune arterială au ajuns la UPU 14 sălăjeni. De asemenea, 3 pacienţi au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost muşcate de câini sau pisici, în timp ce 12 persoane au fost aduse la spital cu răni rezultate în urma unor agresiuni sau accidente rutiere.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE